Temat Zamknięty przez: Jack
Autor Wiadomość
cwaniakov [SE vivaz] Duża ilość użytej pamięci RAM Napisany: 11 Sty 2011 04:01 [SE vivaz] Duża ilość użytej pamięci RAM   Postaw piwo autorowi tego posta

Witam.
Mam otóż takie pytanie. Ściągnąłem Jbak TaskMan. Włączyłem informacje o systemie i padłem. Co może zrżerać aż 160mb ramu? Żadna aplikacja poza Jbakiem nie jest włączona.
Czy zainstalowane aplikacje zajmują pamięć ram?
chucky [SE vivaz] Duża ilość użytej pamięci RAM Napisany: 11 Sty 2011 04:02   Postaw piwo autorowi tego posta

sam system też potrzebuje pamięć

cwaniakov [SE vivaz] Duża ilość użytej pamięci RAM Napisany: 11 Sty 2011 04:04   Postaw piwo autorowi tego posta

Ale bez przesady, że aż 160 ramu...
bartek50003 [SE vivaz] Duża ilość użytej pamięci RAM Napisany: 11 Sty 2011 05:33   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
Nie. To raczej nie jest możliwe. Przeglądnij dokładnie ich listę. Aplikacja po aplikacji i ile RAM-u zabierają, i sie kapniesz co to.

drago_o [SE vivaz] Duża ilość użytej pamięci RAM Napisany: 11 Sty 2011 05:55   Postaw piwo autorowi tego posta

prawdopodobnie to jakiś źle działający proces, który się zapętlił i zżera ram... możliwe, że to jakiś proces systemu(jeśli tak to potrzebny będzie update/hard reset) jeśli nie z systemu to można po prostu usunąć kod emotikony: ;P

patrikos23 [SE vivaz] Duża ilość użytej pamięci RAM Napisany: 11 Sty 2011 07:12   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 22/22
Możesz wyłączyć zbędne procesy programem KillMe. W pierwszej zakładce możesz zamknąć wszystkie. Ram na pewno się zwiększy-korzystam z tego i nie narzekam kod emotikony: :]

drago_o [SE vivaz] Duża ilość użytej pamięci RAM Napisany: 11 Sty 2011 07:18   Postaw piwo autorowi tego posta

ale KillMe nie ma na s60v5... sam szukałem długo...

patrikos23 [SE vivaz] Duża ilość użytej pamięci RAM Napisany: 11 Sty 2011 07:22   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 22/22
No fakt, nie zwróciłem na to uwagi. Sorki. Zajrzyj do tematu http://symbiane.pl/zwolni...lme&start=0

o zwalnianiu pamięci Ram

Jack [SE vivaz] Duża ilość użytej pamięci RAM Napisany: 11 Sty 2011 07:23   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 2/1
Jbak task man posiada funkcję zabijania procesów. Tylko system trzeba złamać

drago_o [SE vivaz] Duża ilość użytej pamięci RAM Napisany: 11 Sty 2011 07:38   Postaw piwo autorowi tego posta

Ja mogę zabijać procesy a nie mam złamanego systemu... a co do programu bardzo dobry!! polecam !! kod emotikony: ;)

Night123 [SE vivaz] Duża ilość użytej pamięci RAM Napisany: 11 Sty 2011 08:32   Postaw piwo autorowi tego posta
Mam także vivaza i jest to samo połowę ramu zżera i nie wiem czy to normalne może każdy se v tak ma...
drago_o [SE vivaz] Duża ilość użytej pamięci RAM Napisany: 11 Sty 2011 10:09   Postaw piwo autorowi tego posta

moim zdaniem niemożliwym jest żeby, bądź co bądź, ten sam system na miał takie rozbieżności na różnych telefonach... oczywiście różnią się one... każdy wie, że FW na N97 jest inne niż na C6 czy 5800 ale nie możliwe, żeby pożerał na jednym więcej o 100MB niż na drugim... mam na swoim 128MB RAM i przy czystym telefonie mam 40 wolnego czyli około 80MB zawalonego RAM'u inni mówią nawet, że mają więcej wolnej pamięci... więc to jest niemożliwe, żeby były takie rozbieżności... więc na pewno nie jest to normalne kod emotikony: ;)