| Temat Zamknięty przez: Jack |
| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| cwaniakov | |
|
| Witam. Mam otóż takie pytanie. Ściągnąłem Jbak TaskMan. Włączyłem informacje o systemie i padłem. Co może zrżerać aż 160mb ramu? Żadna aplikacja poza Jbakiem nie jest włączona. Czy zainstalowane aplikacje zajmują pamięć ram? |
||
| chucky | |
|
| sam system też potrzebuje pamięć _________________ |
||
| cwaniakov | |
|
| Ale bez przesady, że aż 160 ramu... | ||
| bartek50003 | |
|
| Nie. To raczej nie jest możliwe. Przeglądnij dokładnie ich listę. Aplikacja po aplikacji i ile RAM-u zabierają, i sie kapniesz co to. _________________ |
||
| drago_o | |
|
prawdopodobnie to jakiś źle działający proces, który się zapętlił i zżera ram... możliwe, że to jakiś proces systemu(jeśli tak to potrzebny będzie update/hard reset) jeśli nie z systemu to można po prostu usunąć _________________ |
||
| patrikos23 | |
|
Możesz wyłączyć zbędne procesy programem KillMe. W pierwszej zakładce możesz zamknąć wszystkie. Ram na pewno się zwiększy-korzystam z tego i nie narzekam _________________ |
||
| drago_o | |
|
| ale KillMe nie ma na s60v5... sam szukałem długo... _________________ |
||
| patrikos23 | |
|
| No fakt, nie zwróciłem na to uwagi. Sorki. Zajrzyj do tematu http://symbiane.pl/zwolni...lme&start=0 o zwalnianiu pamięci Ram _________________ |
||
| Jack | |
|
| Jbak task man posiada funkcję zabijania procesów. Tylko system trzeba złamać _________________ |
||
| drago_o | |
|
Ja mogę zabijać procesy a nie mam złamanego systemu... a co do programu bardzo dobry!! polecam !! _________________ |
||
| Night123 | |
|
| Mam także vivaza i jest to samo połowę ramu zżera i nie wiem czy to normalne może każdy se v tak ma... | ||
| drago_o | |
|
moim zdaniem niemożliwym jest żeby, bądź co bądź, ten sam system na miał takie rozbieżności na różnych telefonach... oczywiście różnią się one... każdy wie, że FW na N97 jest inne niż na C6 czy 5800 ale nie możliwe, żeby pożerał na jednym więcej o 100MB niż na drugim... mam na swoim 128MB RAM i przy czystym telefonie mam 40 wolnego czyli około 80MB zawalonego RAM'u inni mówią nawet, że mają więcej wolnej pamięci... więc to jest niemożliwe, żeby były takie rozbieżności... więc na pewno nie jest to normalne _________________ |
||
| 1 2 »
|
|
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
[X6] - Mała ilość pamięci ram i czy można ją zwolnić. |
Pytania i Problemy z telefonami | hya2n | |
[Nokia 500] Duża ilość reklam w grach z Ovi |
Pytania i Problemy z telefonami | zbartek5 | |
[N97] Duża ilość uruchamianych przy starcie aplikacji |