Autor Wiadomość
pawelw [SE Vivaz] Wolny internet, niedziałające Allegro Napisany: 30 Lis 2011 01:26 [SE Vivaz] Wolny internet, niedziałające Allegro   Postaw piwo autorowi tego posta
Jestem posiadaczem SE Vivaz i mam starter Orange Free na kartę. Mój kolega ma Samsunga Galaxy S5570 i starter z Plusa. Problem polega na tym, że u niego internet śmiga cud malina, a u mnie w telefonie internet jest bardzo wolny. Chciałbym aby u mnie w telefonie internet też śmigał tak jak u niego, więc mam coś z telefonem czy muszę zmienić starter??

Drugim moim problemem jest aplikacja Allegro w telefonie. Aplikacja instaluje się bez przeszkód ale problem pojawia się po włączeniu aplikacji. Gdy włączam aplikacje to zaraz się sama wyłącza i wywala mnie do menu. Jak rozwiązać ten problem??

Nazwa tematu poprawiona według punktu 1.1 regulaminu tego działu. // sadam81
Laki1231 [SE Vivaz] Wolny internet, niedziałające Allegro Napisany: 30 Lis 2011 01:33   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 21/6
Opis:
  • Drugim moim problemem jest aplikacja Allegro w telefonie. Aplikacja instaluje się bez przeszkód ale problem pojawia się po włączeniu aplikacji. Gdy włączam aplikacje to zaraz się sama wyłącza i wywala mnie do menu. Jak rozwiązać ten problem??

prawdopodobnie wymaga bibliotek QT co do pierwszej części posta użyj OPERY MOBILE na telefonie.

pawelw [SE Vivaz] Wolny internet, niedziałające Allegro Napisany: 30 Lis 2011 01:53   Postaw piwo autorowi tego posta
To raczej nie zależy od Opery. Gdy wchodzę w menadżer połączeń to status internetu jest często albo zawieszony albo rozłączony.

Jeśli chodzi o allegro to nawet ściągam z tej strony
Pobieranie / Download:
(odnośnik z
Pobieranie / Download:
u dołu strony) i też nie daje rezultatu.

Linki zewnetrzne kodujemy tagiem code. Poprawione. // radziubaker
Laki1231 [SE Vivaz] Wolny internet, niedziałające Allegro Napisany: 30 Lis 2011 01:54   Postaw piwo autorowi tego posta

pawelw, wydaje mi się że musisz zrobić hard reset lub masz błędne ustawienia APN

pawelw [SE Vivaz] Wolny internet, niedziałające Allegro Napisany: 30 Lis 2011 01:58   Postaw piwo autorowi tego posta
jaki jest kod na hard reset??
Laki1231 [SE Vivaz] Wolny internet, niedziałające Allegro Napisany: 30 Lis 2011 02:00   Postaw piwo autorowi tego posta

owszem *#7370#

pawelw [SE Vivaz] Wolny internet, niedziałające Allegro Napisany: 30 Lis 2011 02:22   Postaw piwo autorowi tego posta
Zrobiłem hard reset i nic z tego. Internet dalej jest wolny. Ustawienia pobieram z: Menu -> Ustawienia -> Telefon -> Pob. ustawienia
Laki1231 [SE Vivaz] Wolny internet, niedziałające Allegro Napisany: 30 Lis 2011 02:23   Postaw piwo autorowi tego posta

pawelw, być może wina wbudowanego modemu w telefonie... sprawdź swoją kartę na innym

pawelw [SE Vivaz] Wolny internet, niedziałające Allegro Napisany: 30 Lis 2011 02:28   Postaw piwo autorowi tego posta
i jeszcze nasuwa mi się jeden problem. Na internecie wyczytałem że w telefonie powinny być zainstalowane fabrycznie gry Rally Master i coś tam jeszcze. U mnie ich nie ma? Mam softa R2EA023. Dlaczego nie mam tych gier??
Laki1231 [SE Vivaz] Wolny internet, niedziałające Allegro Napisany: 30 Lis 2011 02:30   Postaw piwo autorowi tego posta

Zaktualizuj ponownie przez Service Updater (SEUS) jeśli faktycznie mają być to się pojawi.

pawelw [SE Vivaz] Wolny internet, niedziałające Allegro Napisany: 30 Lis 2011 02:36   Postaw piwo autorowi tego posta
Ok, dzięki bardzo.
sadam81 [SE Vivaz] Wolny internet, niedziałające Allegro Napisany: 30 Lis 2011 04:15   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
Albo kolega jest w zasięgu 3G/3,5G a ty nie.