Temat Zamknięty przez: DSV
Autor Wiadomość
SE Vivaz [SE Vivaz] Zacinanie się filmów HD Napisany: 31 Gru 2010 05:45 [SE Vivaz] Zacinanie się filmów HD   Postaw piwo autorowi tego posta

Witam. Mam problem z moim vivazem bo gdy odtwarzam film HD strasznie sie zacina, tylko, że filmiki które są od początku się nie zacinają. Próbowałem nawet jakimś programem otwierać te filmy. Pomóżcie bo lubię oglądać filmy a szczególnie jak już mój fon ma funkcje HD. Pzdr
Jack [SE Vivaz] Zacinanie się filmów HD Napisany: 31 Gru 2010 05:56   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 2/1
Spróbuj jakimś odtwarzaczem z działu s60v5

waher [SE Vivaz] Zacinanie się filmów HD Napisany: 01 Sty 2011 03:20   Postaw piwo autorowi tego posta
Jak zwykle standardowe odtwarzacze są lipne i zżerają kupę zasobów.
Przykład z mojego pc:
Na WMP 5fps, dźwięk krzaczył.
Na AllPlayer 10fps
A co zrobiłem? Wgrałem K-Lite codec pack.
Pięknie mi chodzą hd z szybkością 30fps.
Zatem jaki jest morał?
sprzęt jest tak szybki jak jego oprogramowanie.
Bo i nowy komputer z zawalonym i lipnym softem będzie chodził tak jak mój który ma wszystko poustawiane i poinstalowane elegancko.
Podobnie jest z telefonami. Na PDA Avi mi się cięło, zmieniłem odtwarzacz i było świetnie.
na Toshibie TS705 tak samo.
Zmień, zobacz co się stanie.

Powodzenia
SE Vivaz [SE Vivaz] Zacinanie się filmów HD Napisany: 01 Sty 2011 04:41   Postaw piwo autorowi tego posta

To co mam na vivaza wgrać K-Lite Codec Pack bo troche nie zrozumiałem. Więcej napisałeś o komputerze niż o telefonie więc chodzi mi o to żebyś mi napisał co mam dokładnie zrobić jaki program itd. a nie smędzić o komputerze bo mnie to nie obchodzi ;/

EDIT: A w ogóle jaki odtwarzacz byście polecali żeby mi sie w końcu te filmy nie zacinały co? Bardzo proszę o pomoc. Pzdr .
Jack [SE Vivaz] Zacinanie się filmów HD Napisany: 01 Sty 2011 04:47   Postaw piwo autorowi tego posta

July player, divx player, smart movie

SE Vivaz [SE Vivaz] Zacinanie się filmów HD Napisany: 01 Sty 2011 04:54   Postaw piwo autorowi tego posta

a który najlepszy?? Czytałem,że Smart movie. Jakby był to dajcie linka ok? Pzdr kod emotikony: ;)

patrikos23 [SE Vivaz] Zacinanie się filmów HD Napisany: 01 Sty 2011 04:57   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 22/22
wpisz w wyszukiwarce i masz. Trochę inicjatywy.

SE Vivaz [SE Vivaz] Zacinanie się filmów HD Napisany: 01 Sty 2011 05:05   Postaw piwo autorowi tego posta

A jeżeli bym ściagnoł July Player to będą się filmy zacinać np. jak wgram jakiś film powyżej 700mb ?? Ja sie na tym nie znam i proszę was o pomoc abyście mi doradzili. Pzdr.

patrikos23 [SE Vivaz] Zacinanie się filmów HD Napisany: 01 Sty 2011 05:11   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 22/22
Musisz spróbować. Z tego co wiem to July jest jednym z lepszych. Musisz sprawdzić samemu.

Jack [SE Vivaz] Zacinanie się filmów HD Napisany: 01 Sty 2011 05:12   Postaw piwo autorowi tego posta

Program zajmuje max 1.5 mb więc zapewne problemem nie jest pobranie go i wytestowanie. Czy odtworzy filmy 700mb? Hm takie filmy powinny na nim ruszyć i to napewno lepiej niż na systemowym odtw.

SE Vivaz [SE Vivaz] Zacinanie się filmów HD Napisany: 01 Sty 2011 05:14   Postaw piwo autorowi tego posta

Dzięki wam. Przetestuje :-)

EDIT: Zainstalowałem July Player i wrzuciłem Shrek Forever After który ma 776 mb i zacina się kod emotikony: :( Co mam zrobić pomocy!!

Czemu nikt nie odpowiada?? Proszę was o POMOC bo podobno od tego forum jest ...
Jack [SE Vivaz] Zacinanie się filmów HD Napisany: 02 Sty 2011 07:34   Postaw piwo autorowi tego posta

Mogłeś odświeżyć temat pisząc post. Edycji nikt nie zauważy. Widać nie ma silnego na Twoje filmy. Czemu nie przekonwertujesz je np do avi? Na jakości wiele nie stracisz