| Temat Zamknięty przez: Casaya |
| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| bolek7777 | |
|
| Witam Mam problem z przerywaniem połączenia między SGS2 a komputerem. Po podłączeniu przez USB gdy chce coś wgrać na telefon, lub nawet przejrzeć jego zawartość, to po chwili rozłącza się, a za chwilę znowu się łączy. To samo jeżeli używam Kies'a. Miał ktoś taki problem? I jak go rozwiązał? Wyłączenie telefonu nie pomaga. Pozdrawiam. |
||
| Laki1231 | |
|
| Może problem z kablem usb użyj innego. _________________ |
||
| Casaya | |
|
| bolek7777, hm...wygląda na jakiś problem z kablem albo wejsciem.a masz zainstalowane oprogramowanie do samsunga?sterowniki? moze antywirusa wyłącz? w Samsungu w ustawieniach zmien na podłączenie pamieci masowej czy karty.. _________________ |
||
| Laki1231 | |
|
| Heh tylko że nowy tel i już gniazdo uwalone no nieźle może jakiś antywirus blokuje. A jak podpinasz przez rozdzielacz to musisz bezpośrednio do kompa. _________________ |
||
| Casaya | |
|
| Laki1231, zawsze zostaje podłaczenie karty pamieci przez slot...ale zobaczmy co właściciel tematu napisze _________________ |
||
| bolek7777 | |
|
| Podłączałem innego Samsunga (tylko inny model) tym kablem i działał bez problemu. Podłączyłem SGS2 do innego komputera i też przerywa. Wyłączyłem NIS i też nie pomaga. Jeszcze kilka dni temu działało dobrze, więc pozostaje tylko uszkodzenie portu w telefonie? A może jakiś wirus czy coś? |
||
| Laki1231 | |
|
| Nie wiem możesz zrobić format pamięci w telefonie i hard reset. _________________ |
||
| bolek7777 | |
|
| A jak się wykonuje Hard Reset w tym telefonie? | ||
| Casaya | |
|
| bolek7777, tutaj masz jak zrobic hardreset na Samsungu galaxy S ale S2 to to samo W Samsungu Galaxy S alternatywnie hard reset można wywołać poprzez wstukanie kodu *2767*3855# na wirtualnej klawiaturze telefonu. W smartfonie Samsung Galaxy S twardy reset na przyciskach wykonuje się w taki sposób, że przy wyłączonym telefonie przytrzymujemy dłużej aż 3 przyciski równocześnie: głośność w górę + zasilanie + home (to ten duży, środkowy przycisk pod ekranem). Wyświetli się okienko Android System Recovery podobne jak na poniższym zdjęciu: Pobieranie / Download:
Korzystając z przycisków głośności w górę i dół wybieramy interesującą opcję. W naszym przypadku będzie to wipe data / factory reset – wybór zatwierdzamy przyciskiem Home. W kolejnym podmenu można wybrać opcję kasowania wszystkich danych użytkownika, po zatwierdzeniu przyciskiem Home, odczekujemy do zakończenia całego procesu. Na końcu wybieramy opcję reboot system now i to już wszystko. Pobieranie / Download:
|
||
| bolek7777 | |
|
| Dzięki wielkie. Potestuję jeszcze poąłczenia przez Wi-Fi i Bleutooth'a. Jak nic nie pomoże to sformatuje karte i wykonam hard reset. Gdy coś pomoże to napiszę. Jeszcze raz dzięki. |
||
| bolek7777 | |
|
| Koniec tematu. Problem rozwiązany. Pomógł reset. Pozdrawiam. |
||
| Casaya | |
|
bolek7777, spoko.Podziel sie pochwałą komu trzeba zamykam_________________ Autor postu otrzymał pochwałę. |
||
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
[N95 8GB] Brak połączenia z komputerem |
Pytania i Problemy z telefonami | Qubenss | |
[SGS2] Pytania początkującego użytkownika |
Pytania i Problemy | Qmshot | |
[SGS2] Kopiowanie plików na pamięć telefonu |
Pytania i Problemy | dawid276 | |
Bariera 20 mln przekroczona - SGS2 bije rekordy! |
Newsy | Laki1231 | |