Autor Wiadomość
sadam81 Słuchawki - pomoc przy wyborze Napisany: 18 Sty 2012 04:22 Słuchawki - pomoc przy wyborze   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
Jak już większość z was wie, lubię słuchać dobrej muzyki kod emotikony: :D
Dlatego więc chciałbym zainwestować w dobrej jakości zestaw słuchawkowy.
Zależy mi głównie na wyglądzie i jakości odtwarzanego dzwięku. Funkcja redukcji szumów mile widziana kod emotikony: :D
Pytanie: Jeżeli mam zestaw BT to czy stracę na jakości odtwarzanego dżwięku. Wszystkie utwory jakie posiadam mam w jakości 256kbps oraz 320kbps i nie chciałbym aby jakość rozpłynęła sie w powietrzu, tylko muzyka dotarła do moich uszu.
Prosze przedstawiać propozycje. No i rozpatruję możliwość zakupu kanałowych lub nausznych, które z nich są lepsze, które oferują lepszą jakość dżwięku.
Kwota jaką mogę wydać na sprzęt to ok 200-250 zł.

Casaya Słuchawki - pomoc przy wyborze Napisany: 18 Sty 2012 06:47   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 4/17
Stary odrazy polecam ci do nokii ten zestaw
Nokia bh-503

Pobieranie / Download:

co do ceny to róznie.ja ci moge kupic prosto z fabryki bo mam dostep kod emotikony: :D
Zapraszam na PW

Aha... i polecam bo jeszcze wiekszego wypasu i gadgetu do sluchania nie widzialem

Autor postu otrzymał pochwałę.
xJAmaTOx Słuchawki - pomoc przy wyborze Napisany: 18 Sty 2012 07:29   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
może te? tylko trochę drogie..

Pobieranie / Download:

Nie no żart..

Z tego co widzę to słuchasz Trance czyli moim zdaniem bass , bass i jeszcze raz bas.
Czyli słuchawki douszne się nie nadają.. bierz nauszne.. nie wiem jak z tym dzwiękiem przez BT ale lepsze szanujące się firmy mają swoje sprzęty na kablu.
Mój kumpel jes Dj'em i poleca sprzęt Reloop RHP-5 LTD

Moim zdaniem ładne i podobno fajnie grają.. tu masz stronke ze słuchawkami.. także z tym modelem..

Pobieranie / Download:

Ps. jeżeli słuchasz muzy 24/h to oznacza że w nich zasypiasz to patrz na pałąk bo często się łamie nawet w lepszych modelach.

sadam81 Słuchawki - pomoc przy wyborze Napisany: 18 Sty 2012 07:59   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
xJAmaTOx, tak, słucham trance, vocal trance ogólnie w większej ilości. Głownie skupiam sie na wysokich tonach. Bass nie jest podstawą. O dousznych nie chcę już myśleć, bo uszy od nich bolą i nie ma tej jakości.
Denerwujące jest to ze jak usłysze w klubie nutkę, nastepnego dnia pobiorę i strzela mnie coś, bo to nie brzmi tak samo ponieważ mój sprzęt nie oferuje takiego komfortu. Pomyślałem sobie, że czas na zmiany i dobry sprzęt potrzebny.

Co do materiału to ja mam rozeznanie, znam wytrzymałość danego materiału już po wzięciu w ręke. Nie bez powodu wcześniej myślałem o studiowaniu inżynierii materiałowej.

P.S. Pomyślę nad twoją propozycją, bo ładnie się prezentują. No i ten kabel. Zestaw mogę podłączyć do ok 90% urządzeń.

Casaya Słuchawki - pomoc przy wyborze Napisany: 18 Sty 2012 08:25   Postaw piwo autorowi tego posta

TheBesteva, wszystko co ma kabel nie biore do reki kod emotikony: :D
Ja zasypiam ze sluchawkami i mialem kiedys maly incydent w nocy...
A tak to na sluchawki na bluetouch.telefon w ladowarce a ja w lozku slucha muzy.nic wiecej nie trzeba.Komfort+wygoda+jakosc+bas= nokia bh-503

sadam81 Słuchawki - pomoc przy wyborze Napisany: 18 Sty 2012 08:34   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
Ted, przed zakupem wezmę wszystkie za i przeciw i wybiorę odpowiedni sprzęt dostosowany do moich potrzeb. A sprzęt najszybciej za miesiąc będę kupował, bo narazie mam inne wydatki na głowie i nie wiem ile kapusty zostanie.

xJAmaTOx Słuchawki - pomoc przy wyborze Napisany: 18 Sty 2012 08:34   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
A tak a pro po twojego incydentu Undisputed, to ja kiedyś podłączyłem w nocy słuchawki to wierzy HF i w nocy jak spałem to pociagnęłem za kabel i się odłączyły i muza na całą chate ^^"

Ja tam wole z kablem.. do większości urządzeń podłączysz.. i nie oszukujmy się ale dźwięk też zależy od sprzętu na którym jest muza

Casaya Słuchawki - pomoc przy wyborze Napisany: 18 Sty 2012 08:38   Postaw piwo autorowi tego posta

xJAmaTOx, sprzet mam SE Arc i MusicPlayer Pro który daje super czysty glos wraz z opcja virtualizera,extra basem i ogolna korekcja.

oczywiscie kabel podlaczysz wszedzie...ale to kabel...
TheBesteva, jak bedziesz zainteresowany tak jak ci mowilem to na gg wbijaj bo ja zamawiam 4 sztuki jak cos.

sadam81 Słuchawki - pomoc przy wyborze Napisany: 18 Sty 2012 09:04   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
Ale najszybciej za miesiąc. Narazie mam ponad 2 tysiaczki i nie wiem ile mi kasy z tego zostanie po uregulowaniu wszystkiego. Mam nadzieję ze ok 200-300 kod emotikony: :/

krzysiekkrzychu Słuchawki - pomoc przy wyborze Napisany: 19 Sty 2012 05:15   Postaw piwo autorowi tego posta

Ja bym ci proponował słuchawki z kablem <div class="code-quest">Pobieranie / Download:<ul class="code"><li>Aby móc pobierać pliki z tego forum musisz się <a href="profile.htm?mode=register" style="color:red;">zarejestrować</a> / <a href="login.htm" style="color:green;">zalogować</a></li></ul></div> super są i nawet nie za duże

Linki zewn&#234;trzne kodujemy tagiem code. Poprawione. // Undisputed
RafelS Słuchawki - pomoc przy wyborze Napisany: 21 Sty 2012 11:32   Postaw piwo autorowi tego posta

Polecam Creative Aurvana Live! Ciężko znaleźć lepsze za cenę do 200zł.
Sam takie posiadam i jestem zachwycony. Jest wiele opinii w internecie na ich temat, więc możesz sobie dokładne poczytać. Ja na pewno nie żałuję tego zakupu kod emotikony: ;)

elfisher Słuchawki - pomoc przy wyborze Napisany: 22 Sty 2012 09:33   Postaw piwo autorowi tego posta

Jesli chodzi o jakosc dzwieku, naturalnie bezprzewodowo jakosc bedzie gorsza. mam odbiornik se mw600 i sluchajac na sluchaweczkach swoich zauwazam spory spadek jakosci. dlatego tez do swojego ipoda kupilem technicsy rp-dj1200 (szczerze polecam, ale troszke drozsze sa).
po pierwsze zastanow sie na czym najbardziej ci zalezy: jakosc dzwieku, wyglad, rozmiar, tlumienie dzwiekow.
jesli chcesz dobrego tlumienia dzwiekow i niezlej jakosci muzyki z dobrze slyszalnym bassem bierz sluchawki dokanalowe. jest tego sporo na allegro, rozejrzyj sie za czyms od sennheisera i bedziesz zadowolony.
bezprzewodowe typu nokia bh-503 odradzam kazdemu. fakt, sa dosc wygodne bo bez kabli sluchasz, ale tlumienie halasu ulicznego praktycznie zerowe, bassy uciekaja na zewnatrz i jakosc dzwieku jak w chinskich podrobach z reala. przy dluzszym sluchaniu zaczynaja bolec uszy, albo to ja mam niewymiarowa glowe kod emotikony: :(
nauszne sluchawki to juz calkiem inna klasa, ale za 200zl nic ciekawego nie dostaniesz (no, moze poza CAL'ami po recablingu). plastikowej tandety ci nie polece, bo po miesiacu bedziesz szukal nowych. mozesz sie rozejrzec na mp3store, tam ci doradza najlepiej.

1 2 »