Autor Wiadomość
waher Sporty Walki Napisany: 30 Gru 2010 10:09 Sporty Walki   Postaw piwo autorowi tego posta
Zatem Gość czy się interesujesz sztukami walki?
Podziel się z nami jakimi jakimi.
A może ćwiczysz któreś z nich?
Jakieś nowinki z tego sportu, filmy godne polecenia?

może ja zacznę...

Ostatnio znalazłem dwa świetne filmy.

opowiadają o mistrzu Yip Manie. Człowieku godnym naśladowania swojej postawy i perfekcjonizmu.
Jak dla mnie, jest to świetny film. Motywuję do ćwiczeń, i przekazuję prawdziwego ducha sztuk walki.
xJAmaTOx Sporty Walki Napisany: 31 Gru 2010 11:01   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
Mhm... No ja to się jak najbardziej boksem interesuje kod emotikony: :thumbup:
Niestety go nie uprawiam / ćwiczę kod emotikony: :( .
W boksie potrzebna jest taktyka i rozgryzienie przeciwnika.. a nie jak w większości innych sportów walki prosta ' nawalanka ' . ( taka prawda ) .
Bardzo lubię ' Cygana ' i ' Adamka ' .
No i czekam na walke Adamka z jednym z braci klitschko kod emotikony: :sweet: ( będzie się działo.. )

Co do filmów.. oglądałem kiedyś taki o dziewczynie ( bokserce ) która w rundzie finałowej skręciła sobie kark.. ( super film.. ) niestety tytułu nie pamiętam.. ale jeśli znajde wspomiany wyżej film to na pewno podziele się z wami tytułem kod emotikony: :) .
Co do twoich filmów waher, - niestety ich nie oglądałem , ale na pewno sie to zmieni.. kod emotikony: :)

Pozdrawiam..

ziomek Sporty Walki Napisany: 31 Gru 2010 11:28   Postaw piwo autorowi tego posta

HMMM co do sportów walki słabo się znam pare chwytów z reslingu i MMA i koniec . co do filmów hmmm nie polecam napewno ipmana 3 słaby był . polecam Baramui Fighter to jest dopiero film ipman mu nie skoczy .

Opis:
  • Film przedstawia historię Choi Baedala, który - nie mogąc dostać się do japońskiego lotnictwa - postanawia zdobyć sławę w inny sposób. Po problemach, jakie spotykają go w pracy (opryszki, przytyki) postanawia udowodnić wszystkim swoją wyższość. Wyjeżdża więc w góry, gdzie w osamotnieniu doskonali techniki walk, studiując przy okazji literaturę najsławniejszego japońskiego szermierza. Po powrocie wyzywa wszystkie szkoły walki w Japonii - i nigdy nie schodzi z maty pokonanym. Film częściowo nawiązuje do biografii założyciela stylu Karate Kyokushin - Masutatsu Oyamy.

deka01 Sporty Walki Napisany: 19 Sty 2011 09:09   Postaw piwo autorowi tego posta

odnosnie filmow to ja polecam:
Undisputed I
Opis:
  • Mistrz świata w boksie wagi ciężkiej, George “Iceman” Chambers (Ving Rhames), twierdzi, że został skazany za gwałt, którego nie dokonał. Jest wściekły, że u szczytu jego zawodowej kariery bokserskiej ktoś nie pozwala mu cieszyć się niepodważalnym statusem mistrza. W więzieniu, do którego ma trafić Iceman, przebywa Monroe Hutchen (Wesley Snipes), skazany na dożywocie za przestępstwo popełnione w afekcie. Współwięźniowie uważają Hutchena za bohatera... i bezdyskusyjnego mistrza bokserskiego. Zmuszony spędzić resztę swego życia w celi, Hutchen ciągle zastanawia się, czy na wolności mógłby osiągnąć coś w świecie boksu.

Undisputed II
Opis:
  • Supergwiazdor światowego boksu przyjeżdża do Rosji kręcić reklamówkę popularnej wódki. Zniesmaczony sytuacją ciągle marudzi swojemu menadżerowi, że to bzdura robić podobne hece i, że chce wracać do kraju. Specjalista od finansów słynnego Championa przekonuje go jednak, że pozostawanie u progu bankructwa w niczym mistrzowi nie pomoże i błaga go o więcej cierpliwości. Kiedy bokser prawie przekonany jest do pomysłu realizacji reklamy, w jego pokoju hotelowym napada go trzech kolesi. Włamywacze... podkładają mu woreczki z twardymi narkotykami, potem znajduje je policja i wreszcie trafia do więzienia. W rosyjskim więzieniu organizowane są rządzące się twardymi regułami walki w full-kontakcie. Miejscowy mistrz Bojka jest absolutnym "rzeźnikiem" i znany jest z potężnej nienawiści do swoich przeciwników. Zarząd więzienia i mafia robią wszystko, żeby przekonać Championa do wzięcia udziału w walce z miejscowym mistrzem.

Undisputed III
Opis:
  • Głównym bohaterem Undisputed III Redemption jest dobrze nam znany z poprzedniej części Uri Boyka, który dochodzi do siebie po kontuzji kolana. Kiedy uważa, że znów jest zdolny do walki wyzywa na pojedynek obecnego mistrza, Sykova. Pokonuje go i tym samym zajmuje jego miejsce w międzynarodowym turnieju więziennym. Stawka mistrzostw nie jest byle jaka. Wygrany otrzymuje wolność. Uri wraz z siedmioma innymi zawodnikami z różnych krajów zostaje przewieziony do więzienia w Gruzji, gdzie owy turniej ma się odbyć.

Moim zdaniem najlepszy film jaki ogladalem kod emotikony: :)

A odnosnie trenowania jakies sztuki walki to trenuje boks kod emotikony: :)
fiszkon Sporty Walki Napisany: 19 Sty 2011 10:50   Postaw piwo autorowi tego posta

Dawno... dawno... temu.. karate. dziś trochę kickboxing kod emotikony: :]
A co do filmów to nie oglądałem o sztukach walki, chyba, że karate kid kod emotikony: :]

waher Sporty Walki Napisany: 22 Sty 2011 03:42   Postaw piwo autorowi tego posta
Tak zasadniczo przed wypadkiem trenowałem Wing-Tsun.
Bardzo ciekawy system. Polecam każdemu i kobietą i mężczyzną.