Autor Wiadomość
Night123 [swf na sis] Patchowanie plików Flash do Symbian Napisany: 13 Lut 2011 09:06 [swf na sis] Patchowanie plików Flash do Symbian   Postaw piwo autorowi tego posta
Witam. Czy ktoś mógłby mi wyjaśnić jak krok po kroku zpatchować na przykład grę flash (swf.) do pliku sis.(wiem, że jest to możliwe, widziałem parę gier tak przerobionych) Że będzie się instalować jako aplikacja i ikonka np. bedzie w aplikacjach.
Z góry dzięki za pomoc.
ziomek [swf na sis] Patchowanie plików Flash do Symbian Napisany: 13 Lut 2011 09:15   Postaw piwo autorowi tego posta

owszem da się tak zrobić robiłem takie czary mary jak się jeszcze uczyłem pythona . zrobienie tego typu instalki jest trudne do wyjasnienia mogę ci zrobić jak mi podeślesz plik swf . Bez podstaw zrobienia instalki i odpowiednich programów masz małe szanse by to zrobić samemu .

Night123 [swf na sis] Patchowanie plików Flash do Symbian Napisany: 13 Lut 2011 09:25   Postaw piwo autorowi tego posta
Mam wysokie ambicje;) Jak coś postanowię to dopnę swego. Jeżeli byś mógł ( jak będziesz miał czas) napisać mi niezbędne programy. I jakiś poradnik od czego zacząć. Oczywiście jeżeli będziesz chciał:)
ziomek [swf na sis] Patchowanie plików Flash do Symbian Napisany: 14 Lut 2011 03:10   Postaw piwo autorowi tego posta

Kiedyś też miałem gre którą chciałem odpowiednio przeportować , ale jakoś pisanie takiego czegoś w symbianie było za trudne więc wpadłem na pomysł by użyć pythona na początek należy napisać prosty skrypt otwierający dany plik i odtwarzający go systemowym odtwarzaczem flash . sam skrypt ma mniej więcej taką budowe :

Pobieranie / Download:

na początek należy wklepać to do pliku txt {systemowy notatnik komputerowy} i swoim sposobem zmienić rozszerzenie z txt na py {myśle że wiesz jak zmienić rozszerzenie pliku} i mamy gotowy skrypt pythona odpalający gre ,następnie należy go przerobić za pomocą programu "py4sis" do instalki sis . Program jest po polsku i ma mnie więcej czytelne opcjie "wybrać skrypt" {znajdz i wybierz wczesniej przygotowany skrypt py} musisz tez zaznaczyć "pozwolenie odczytywania danych użytkownika" a na samym dole programu zaznaczyć wersje swojego pythona {pythona jakiego masz zainstalowanego na telefonie} ja mam super pythona 2.30 ale po kliknięciu na 1.4.x tezm i działa . Po wybraniu opcji o ile wszystko zrobiłeś okej to masz utwórz plik sis . po kliknięciu utworzy ci się instalka w tym samym folderze co bedzie py4sis . ale to nie koniec mamy jak narazie instalke otwierającą plik z danej lokalizacji brakuje pliku gry . Plik gry trzeba osobno dodac do instalki co to oznacza . należy otworzyć zbudowaną instalke programem siscontents co prowda opcje sa po angielsku ale file/open to nie takie trudne nie xd . po tej operacji kliknij ikonke contents {3 szare kwadraciki z jednym niebieskim } . potem tools /edit package i znajdz add entry . nastepnie znajdz plik gry swf którą chcesz {pamiętaj plik gry musi mieć nazwe GRA1} a w polu target wpisz " !:\GRA1.swf " po tem klikaj ok i w programie file/save ass i zapisz instalke i masz gre .

Nie żebym w ciebie nie wierzył ale raczej nie dasz sobie rady dla podbudowania powiem ze ja mam 15 lat i sobie rade dałem więc mam nadzieje że tobie sie tez uda .

Night123 [swf na sis] Patchowanie plików Flash do Symbian Napisany: 15 Lut 2011 09:47   Postaw piwo autorowi tego posta
Dzięki;) Może jakoś sobie poradzę. A jeszcze jedna prośba do Ciebie. Podałbyś bezpośredniego linka do programu py4sis?(tą nowszą wersję).

Próbowałem [REKLAMA] ale nawet jak jestem zarejestrowany nie mogę pobrać...
Jakbyś wrzucił na przeklej albo 4shared byłbym wniebowzięty:P. Dzięki z góry;)

Kategoryczny zakaz reklamowania for konkurencyjnych // Jackson
ziomek [swf na sis] Patchowanie plików Flash do Symbian Napisany: 15 Lut 2011 06:06   Postaw piwo autorowi tego posta

masz wersje od walkmana chyba najnowsza
Pobieranie / Download:

Night123 [swf na sis] Patchowanie plików Flash do Symbian Napisany: 16 Lut 2011 10:00   Postaw piwo autorowi tego posta
Okey dzięki, a widzisz jednak udało mi się.:) Mam kolejne pytanie czy da się tak zrobić aby tą grę dało się zainstalować na telefonie bez pythona?
Jack [swf na sis] Patchowanie plików Flash do Symbian Napisany: 16 Lut 2011 03:38   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 2/1
A taki problem zainstalować tego pythona?

ziomek [swf na sis] Patchowanie plików Flash do Symbian Napisany: 16 Lut 2011 04:50   Postaw piwo autorowi tego posta

Opis:
  • Okey dzięki, a widzisz jednak udało mi się.:) Mam kolejne pytanie czy da się tak zrobić aby tą grę dało się zainstalować na telefonie bez pythona?

ten sposób który ci pokazałem i tak jest prosty . możesz też spróbować zrobić po prostu własną gre w C++ ale nawet ja się na tym nie znam .

Night123 [swf na sis] Patchowanie plików Flash do Symbian Napisany: 16 Lut 2011 07:41   Postaw piwo autorowi tego posta
Jackson jakbyś chciał wiedzieć mam pythona. Pytam tylko czy jest inna możliwość dla kogoś kto go nie ma, żeby również mógł sobie zainstalować...