Autor Wiadomość
Laki1231 Sygic Aura Napisany: 30 Lip 2011 06:15 Sygic Aura   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 21/6
Sygic Aura dla telefonów Symbian^3 wersja 11.03(25713)

MAPY POBIERAMY PRZEZ Wi-Fi PO INSTALACJI APLIKACJI.

Opis:
  • Program Sygic Aura jest doskonałą aplikacją nawigacyjną „krok po kroku”:

Najnowsze mapy TomTom zapisane w telefonie.
    Darmowe aktualizacje map
    Trójwymiarowe miasta i krajobraz.
    Zaawansowane planowanie trasy.
    Ruch uliczny w czasie rzeczywistym (dostępne jako usługa w subskrypcji www.sygic.com).
    Wizualne i głosowe ostrzeganie o fotoradarach i ograniczeniach prędkości.
    Asystent Pasa Ruchu oraz drogowskazy.
    Powyższe opcję mogą być niedostępne w wersji z tego wątku - wymaga potwierdzenia.

Sygic Aura jest kompatybilna z telefonami Symbian^3:
    Nokia 702T
    Nokia C6-01
    Nokia C7-00
    Nokia E6-00
    Nokia E7-00
    Nokia N8-00
    Nokia Oro
    Nokia T7-00
    Nokia X7-00

W załącznikach odpowiednio:

-SygicNavigationInstaller - jego zainstalowanie powoduje pobranie do telefonu właściwej wersję instalacyjnej aplikacji

- SygicAura - jest to od razu wersja instalacyjna aplikacji

Waga pliku:
2.45MB

Download Głosy:

Głosy należy wrzucić do e:\Sygic\aurares\voices.
Pobieranie / Download:

Download Dźwięki:

Głosy można wrzucić własne do folderu setsound w S.A Dźwięk musi być w formacie .ogg
Rdary są , ale tylko stacjonarne. Jeżeli ci ich nie pokazuje, to musisz mieć je nieuaktywnione.
W załączniku jest kilka dźwięków w formacie .ogg

Pobieranie / Download:

Download Mapy:

Pobieranie / Download:

Przyklejam. // radziubaker
 Autor postu otrzymał 1 piw(a)
strzyzol Sygic Aura Napisany: 30 Lip 2011 11:17   Postaw piwo autorowi tego posta
NOKIA N8 komunikat "disk error" i wyłacza się program. Próbowałem instalacji na karcie jak i pamięci wewnętrznej bez zmian:-(
Laki1231 Sygic Aura Napisany: 31 Lip 2011 09:15   Postaw piwo autorowi tego posta

Probowałeś obu instalek? A system masz shakowany? Później spróbuje u siebie.

EDIT:
działa bez problemu pierw zainstalowałem oba pliki, pobrał mapy i chula:)

strzyzol Sygic Aura Napisany: 31 Lip 2011 11:23   Postaw piwo autorowi tego posta
Zgadza się po sciagnięciu map program wystartował kod emotikony: :)

Zbędne jest cytowanie całego poprzedniego posta // Jackson
hoodedman Sygic Aura Napisany: 01 Sie 2011 09:56   Postaw piwo autorowi tego posta
jest jakieś zalecenie który plik sis instalować najpierw?

edit.
heh, widać jak są bogate w bazę adresową Nokia Maps a jak Sygic Aura.... W Nokia Maps polska zajmuje ~150Mb.... Teraz ściągam polskę przez instalator Sygic Aura.... 526Mb kod emotikony: :sweet:

i to by było na tyle jeśli chodzi o porównanie tych 2 nawigacji ^^"

Ja zawsze miałem problem w nawigacji Nokii z odnalezieniem adresu konkretnego. Ulice były, ale co z tego. Z Sygit`em nigdy nie było tego problemu. Wpisywałem numer bloku i dojeżdżałem jak lord bez panicznego rozglądania się po okolicy i niepotrzebnego stresu wywołanego gwałtownym hamowaniem na drodze.
Cieszę się że Aura w końcu jest na Symbiana. Nawet na Androidzie Aura jest chwalona i przez SPORĄ liczbę osób uznawana jako najlepsza nawigacja na rynku. No cóż ciężko się nie zgodzić :-)

sagalos22 Sygic Aura Napisany: 02 Sie 2011 08:02   Postaw piwo autorowi tego posta

dobra a gdzie jest link aby program pobrać bo mam same głosy mapy dzwięki
Laki1231 Sygic Aura Napisany: 02 Sie 2011 10:25   Postaw piwo autorowi tego posta

sagalos22, pisze jak byk DOWNLOAD MAPY ostatni link.
hoodedman, nie ma znaczenia co najpierw, app się nie włączy aż nie pobierzesz sobie map. Owszem mapy sporo zajmują ale raczej nie dlatego, że bardzo dokładne tylko jest sporo zdjęć.

hoodedman Sygic Aura Napisany: 02 Sie 2011 11:42   Postaw piwo autorowi tego posta
mogę potwierdzić że na N8 hula bez problemów. Nawigacja działa szybciej, ma super opcje oszczędzania energii i wyłączania GPS`u jeśli np. nawigacja działa w tle, dużo opcji customizacji wyglądu ekranu głównego, co ważne można osobny config zrobić do położenie pionowego i osobny do poziomego. Trzeba przyznać że Aura o lata świetlne odsadza nawigację Nokii której najlepiej to wychodzi niekontrolowane łączenie się z internetem kod emotikony: =P Przede wszystkim zabójcza baza adresowa a nie tylko siatka dróg jak w Nokia Maps.

także wielkie podziękowania dla uploadera kod emotikony: :clap:

energy2008 Sygic Aura Napisany: 02 Sie 2011 12:11   Postaw piwo autorowi tego posta
zainstalowalem oba pliki i jak sciagam to po chwili wyskakuje mi AN ERROR OCCURRED DURING DWONLOAD.PLEASE RESTART SYGIC INSTALLER i tak wlasnie robie restartuje i nadal to samo sie dzieje mial ktos moze taki przypadek? dodal ze mam bardzo szybko dzialajaca siec bez przewodowa
Laki1231 Sygic Aura Napisany: 02 Sie 2011 12:24   Postaw piwo autorowi tego posta

A masz wolną pamięć, ?

energy2008 Sygic Aura Napisany: 02 Sie 2011 12:53   Postaw piwo autorowi tego posta
tak mam 11giga wolnej pmieci
Laki1231 Sygic Aura Napisany: 02 Sie 2011 02:22   Postaw piwo autorowi tego posta

A instalowałeś na masowej czy pamięci telefonu?