Temat Przesunięty przez: patrikos23
Autor Wiadomość
nikus287 Telefon - Który wybrać?? Napisany: 11 Lis 2010 08:30 Telefon - Który wybrać??   Postaw piwo autorowi tego posta

Piszę, gdyż za niedługo będę kupował nowy telefon. DO wyboru mam:
Nokia 5800
Nokia n97 mini
SE Satio
Samsung Omnia HD

Nie znam sie na tym zbyt dobrze dlatego proszę was o pomoc.
Interesuje mnie: funkcjonalność, wygląd, multimedia, cena.

Jeśli jest jakiś telefon podobny do powyższych (dotykowy) to można proponować kod emotikony: :)
PS. Zdecydowany byłem na n97, tylko wiecie, może być jakiś lepszy.
PS2. Chodzi też o działanie WiFi, czy jakość dobra i te sprawy.

Meler Telefon - Który wybrać?? Napisany: 11 Lis 2010 08:50   Postaw piwo autorowi tego posta

a może coś z androidem?
Jack Telefon - Który wybrać?? Napisany: 11 Lis 2010 08:54   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 2/1
Jak dla mnie se satio to najlepszy wybór. Dużo ram, akcelometr grafiki, szybki procesor dosłownie maszyna do gier kod emotikony: :)

Meler Telefon - Który wybrać?? Napisany: 11 Lis 2010 09:09   Postaw piwo autorowi tego posta

Jackson zobacz sobie jakie są gry na s60v5 a jakie na androida kod emotikony: :) Telefony z androidem można nazywać maszynami do gier
nikus287 Telefon - Który wybrać?? Napisany: 11 Lis 2010 09:38   Postaw piwo autorowi tego posta

OK, a ile mniej więcej zapłace za SE Satio na umowę (2-3lata, 25zł) jak mam w orange już umowy bardzo długo i przedłużam cały czas (umowa już z 6 lat bedzie trwała jeśli liczyć od 1szego tele)? I czy ciężko będzie mi przesiąść się z nokii na SE?? Nokie mam już od kilku laat, choć moim pierwszym telefonem był se k310i.

Dodatkowo dodaję jeszcze jedno pytanie - Który telefon najbardziej opłaca się kupić jeśli chodzi o cena/jakość?

Meler Telefon - Który wybrać?? Napisany: 11 Lis 2010 09:42   Postaw piwo autorowi tego posta

Nie będzie żadnych problemów ponieważ ten Sony Ericsson posiada Symbiana kod emotikony: :)
ziomek Telefon - Który wybrać?? Napisany: 11 Lis 2010 01:03   Postaw piwo autorowi tego posta

Nokia 5800 - do muzyki / może też do filmów
Nokia n97 mini - do dzwonienia i multimedi
SE Satio - do gier
Samsung Omnia HD - do multimedi i gier

co do androida to na niego są dobre gry może nawet lepsze niż na symbiana ale jeśli chcesz dobry telefon do gier z androidem to tani nie będzie ale polecam np Samsung I5700 dobry do gier , w miare szybki nawet nie tak drogi .

nikus287 Telefon - Który wybrać?? Napisany: 11 Lis 2010 02:08   Postaw piwo autorowi tego posta

Sorki, że was tak zamęczam, niestety mam jeszcze jedno (może więcej) pytanie:
Który z tych telefonów będzie najtańszy? Bo jak mam wydać pare stów więcej na telefon tylko troszkę lepszy od innego to wole ten tańszy.

Harmattan Telefon - Który wybrać?? Napisany: 11 Lis 2010 02:58   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 1/2
Najtańsza jest z pewnością 5800. Ale ja się zgadzam z Jacksonem, Se satio to jest maszyna do gier i piękne cacko kod emotikony: :] Polecam Ci ten sprzęt, chociaż nie jest on tani.. Jednak wart kod emotikony: :)

krichna334 Telefon - Który wybrać?? Napisany: 11 Lis 2010 03:20   Postaw piwo autorowi tego posta
hmm, za ok 600 zl mozesz kupic iphona 3g/3gs ktory, mozna powiedziec, ma wszystko
najlepsze gry na komorki,
muzyka,
filmy,
internet, itp
nikus287 Telefon - Który wybrać?? Napisany: 11 Lis 2010 03:31   Postaw piwo autorowi tego posta

Zależy mi głównie na muzyce, dobrym WiFi i grami. SE satio niby byłoby ok. ale prawdopodobnie nie bedzie mnie na niego stać:/ Jak myślicie ile może kosztowac na umowę na 3 lata 25zł w orange???

cyna6 Telefon - Który wybrać?? Napisany: 11 Lis 2010 05:48   Postaw piwo autorowi tego posta
Proponuje omnie hd teraz można wgrać rom z podkręcaniem procka z 600 do 950