| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| SE Vivaz | |
|
| Elo. Chciałbym opisać tego roczny popularny Turniej Czterech Skoczni. Pierwsze zawody rozpoczynały się w niemieckim Oberstdorfie gdzie Adam Małysz zajął 11 miejsce. Wygrał tam Thomas Morgenstern, który jak się później okazało wygrał cały turniej. Drugie zawody odbyły się w nowy rok a były one w GA-PA ( Garmish - Partenkirchen ). Tam wówczas przebiegła tylko jedna seria a wyniki były dość sensacyjne. Adam Małysz zajął 3 miejsce tuż za Rosjaninem Pavelem Karelinem, który wygrał z Małyszem o zaledwie 0.3 punkta. "Morgi" zajął odległą 14 pozycję a zwycięzca TCS z poprzedniego roku Andreas Kofler był na jednym z ostatnim miejsc po tym jak trener austriacki puścił go w fatalnych warunkach. Te zawody wygrał Szwajcar Simon Ammann. Zawody numer 3 odbywały się w austrackim Innsbrucku. Tym razem konkurs miał 2 serie a te zawody wygrał Thomas Morgenstern. Drugie miejsce zajął Adam Małysz, który po tych zawodach wyprzedził w klasyfikacji TCS Fina Mattiego Hautamaekiego o 0.3 punkta. I czas na finałowe zawody w Bischofshofen. Te zawody były bardzo emocjonujące ale niestety troche smutne dla nas, a dlaczego? To wam opowiem. Pierwsza seria rozpoczęła się normalnie w popularnym trybie KO. Adam Małysz bezproblemowo wygrał z Japończykiem Kazuyą Yoshioką ale rezultat 124m dawał dalekie 13 miejsce po pierwszej serii. Prowadzil Norweg Tom Hilde, drugi był "Morgi" a trzeci był Andreas Kofler. W drugiej serii Małysz poszybował na odległość 126,5 m i ważyły się jego losy. Niespodziewanie Fin Matti Hautamaeki skoczył na odległość 116,5m i wydawało się, że Małysz załatwił sobie miejsce na podium TCS. Jednak Austriak Manuel Fettner, który tracił do Małysza ok. 20 pkt skoczył na odległość aż 135m i w tym momencie Austriak przebijał Małysza. Potem niesamowity skok oddał kolejny Austriak Martin Koch, który poszybował na niesamowitą odległość 140,5m i kolejny zawodnik wyprzedził Małysza w TCS. Thomas Morgenstern, który zajmował 2 miejsce po 1 serii poszybował na 135m i załatwił sobie wygraną w TCS. Na belce został jedyny Norweg Tom Hilde, który skoczył na 132m ale miał duży plus za wiatr i wygrał pierwszy w tym sezonie swój konkurs i wskoczył na 3 miejsce e TCS. Adam Małysz zakończył TCS na 6 miejscu a Kamil Stoch na 15. TCS wygrał Thomas Morgenstern, drugi był Simon Ammann a trzeci Tom Hilde. Może nie opisałem wszystkiego ale napisałem to co najważniejsze. Pzdr _________________ |
||
| patrikos23 | |
|
w każdym bądź razie przed dzisiejszym konkursem były nadzieje na podium w TCS dla Adama, ale niestety. Szkoda bo liczyłem na podium _________________ |
||
| SE Vivaz | |
|
| No niestety, ja też bardzo liczyłem na podium Adama. _________________ |
||
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
Garmin Mobile XT (5.00.60 i 6.0.10) + GPMAPA 2010.2 NTNawigacja + mapa |
Aplikacje | patrikos23 | |
Trend Micro Hack, metoda z 23.09.2011 |
Hacked Symbian/Flashing | chucky | |