| Temat Zamknięty przez: Laki1231 |
| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| pawlik18 | |
|
| czy jak zhakuje system w se vivaz to strace gwarancje? Nazwa tematu poprawiona według punktu 1.1 regulaminu tego działu. //Laki1231 |
||
| patrikos23 | |
|
| Tak _________________ |
||
| Baton | |
|
| Stracisz gwarancje jeśli zhakujesz obojętnie jakim sposobem. Jeżeli nie chcesz stracić gwarancji aplikacje i gry musisz podpisywać. _________________ |
||
| Harmattan | |
|
Ale potem jak wgrasz na czysto softa i nie będziesz miał zhackowanego gwarancja powinna być _________________ |
||
| A.Wesker | |
|
| Jezu.Traci ale wystarczy Hr zrobic.Przeciez to jest na forum _________________ |
||
| Casaya | |
|
| Satio, N5230, chlopaki to nie jest prawda.tracisz gware jakim kolwiek sposobem hakujecie.Laki pytał sie w serwisie nokii.odpowiedzieli mu ze jak tylko bedzie grzebane w systemie to oni beda to wiedziec bo to jest w ich systemach.jak oni to wiedza ze grzebane?nie wiem,ale wiedza i jest po gwarancji. _________________ |
||
| A.Wesker | |
|
| Radziu a co mieli mu powiedziec.Przeciez hak zapisuje sie na C lub E które da sie wyczyscic.Gdyby sie zapisywal na Z to inna bajka! _________________ |
||
| pawlik18 | |
|
tylko że ja nie mogę zrobić HR bo nie znam kodu blokady telefonu |
||
| pio075 | |
|
radziubaker napisał/a:
Ło matko bosko ale brednie. A co mieli koledze powiedzieć - "grzeb w systemie a jak spie****isz to przynieś do nas bo my i tak nie mamy pojęcia co się dzieje" Jedyne co mają w swoich systemach twój PC i IMEI który uzyskują przy próbie update by Ovi. Jak oni wiedzą ze grzebane? 1. Masz telefon do którego nr. IMEI jest przypisany Product Code - na podstawie PC mogą stwierdzić jaki masz wariant telefonu (operator/ wolny rynek, wersja kolorystyczna), numery te mają w swoim systemie. 2. Zmieniasz sobie PC bo chcesz mieć polski język, wgrywasz CFW czy cokolwiek, Nokia jednak dalej spokojnie uważa że masz poprzednie PC. 3. Nieopatrznie aktualizujesz przez OVI Suite, na serwerach lądują logi z twoim nr. IMEI ale innym PC, dalej nic się nie dzieje ale info jest. 4. Oddajesz uszkodzony telefon do serwisu (wrzuciłeś właściwy soft, masz stary (właściwy) PC) a jednak odmawiają naprawy z powodu ingerencji w soft - przyczyna serwisant sprawdził sobie status - ot taki bajer wywala info na czerwono że przy aktualizacji dn. XX-XX-XXXX telefon o numerze IMEI XXXXXXXXXXXXXX miał PC XXXXXX zamiast YYYYYY Także oni przy odrobinie ostrożności nie będą nawet wiedzieli że zmieniany był PC a co dopiero jakiś hack który w dodatku modyfikuje wyłącznie C:. Wygląda to tak że na innym forum gość zaniósł im do naprawy zdebrandowaną 5800 i bez problemów naprawili. A mówimy tu o SE który ma jeszcze luźniejsze podejście do sprawy, i chodzi o zwykły hack który znika po HR. |
||
| A.Wesker | |
|
| A po ci kod!*#7370# robisz hr _________________ |
||
| Laki1231 | |
|
| pio075, radziubaker, dokładnie jest tak. GWARANCJE tracisz gdy zaktualizujesz telefon z innym Product Code przez Nokia Software niż ten który jest do niego fabrycznie przypisany. Ja tak straciłem gware na N8 mimo, że zmieniłem potem na oryginalny PC i zaktualizowałem. Oczywiście nic im nie mówiłem na ten temat. Jeśli jest to hak nie polegający na wgraniu softu gwarancji nie tracimy wystarczy zrobić później hard reset. NIE AKTUALIZUJCIE PRZEZ OVI I FOTA PO WGRANIU SOFTA TO GWARANCJI NIE STARCICIE. _________________ |
||
| Baton | |
|
Ja jakoś zmieniałem softa w avilli i normalnie przyjęli a tam w zasadzie jest taka sama zabawa jak w symbianie _________________ |
||
| 1 2 »
|
|
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
[C5-03] Czy łamiąc system tracę gwarancję? |
Pytania i Problemy z telefonami | Dzejwor | |
[SE Vivaz] Czy Vivaz obsluzy format ksiazek z tableta? |
Pytania i Problemy z telefonami | GRZEe | |
se vivaz błąd przy odinstalowywaniu aplikacji |