| Temat Zamknięty przez: Casaya |
| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| Matt91Pl | |
|
| Witam, wszystkich. Jest to moj pierwszy temat, wiec prosze o wyrozumiałość. Od momentu zalozenia konta na tym forum, spedzilem kilka dni na czytanie co wazniejszych tematow o podpisywaniu aplikacji, itp itd. Ale do sprawy. Jestem posiadaczem Sony Ericssona Vivaz Pro (u8i) (symbian s60v5) Telefon zakupiłem nowy, jest objety gwarancją i nie chcialbym jej tracic. Problem polega na tym , ze , po wgrnaiu podpisanej gry w HD (w tym wypadku monopoly classic HD, pobrane z tego forum) i uruchomieniu tej aplikacji, gra strasznie "klatkuje", tak jakby ram byl zapelniony czym innym, lub po prostu teleofn byl za slaby. (Wolne miejsce w pamieci telefonu to okolo 50 mb, na karcie pamieci micro sd 2,3 gb z 8gb) Moje pytanie do was, czy jest sposob na oproznienie pamieci podrecznej telefonu ?(przytrzymywanie klawisza menu pokazuje mi tylko 2 aplikacje wlaczone [telefon i menu glowne]), Pytam o to, ponieważ znaomi maja takie aplikacje na androida, czy WinM. Jesli takowa aplikacja nie istnieje, to czy jest jakakolwiek szansa na rozwiazanie mojego problemu? Sadze iz telefon z ponad 700 MhZ procesorem taka gierke powinien obsluzyc bez zajakniecia..... Jelsi beda wam potrzebne dodatkowe szczegoly co do oprogramowania, prosze dajcie znac, postaram sie w trybie natychmiastowym ułatwić wam poszukania przyczyny tej "usterki" Pozdrawiam "Matt91Pl" (z gory przepraszam za wszystkie literowki i brak "ogonków":) ) |
||
| Casaya | |
|
| Moim zdaniem za mało ram... zrób hard reset i wyczysci ci pamiec telefonu ze wszystkiego.zrobi sie miejsce i powinno wtedy pójśc... widocznie cos ci ciągnie pamiec ram,stąd sie klatkuje. żądne aplikacje nie działają w tle?konta email? jesli chodzi o wyczyszczenie pamieci telefonu ze smieci to wyczysc coockies z przeglądarki,download przeglądarki.mmsy.. a najlepiej hard reset... *#7370# _________________ Autor postu otrzymał pochwałę. |
||
| Harmattan | |
|
| Cóż... Symbian to co innego niż andek lub winM. Posiadam Satio i również niektóre gry powinny chodzić płynnie a nie chodzą (np. Gears), co mnie dziwi. Wdłg. mnie v5 na Se jest bardzo niedopracowane, i dlatego wygląda na to że gra muli. _________________ |
||
| Casaya | |
|
| Satio, czytałem opinie na temat tej gry i powinno chodzić.innym chodzi ta gra na vivaz _________________ |
||
| Matt91Pl | |
|
| okej, wybralem obje "hard reset" jednak po wbiciu komendy wola ode mnie o kod blokady, jest jakis standard co do tego kodu? (0000, 1111, 1234 ?) _________________ |
||
| sadam81 | |
|
| 00000, 12345, 11111, 22222, 33333, 44444, 55555, 66666, 77777, 88888, 99999, 1234, itp _________________ |
||
| Harmattan | |
|
| tak, domyślnie to powinno być właśnie to, co podałeś. Miałem tak samo na Satio _________________ |
||
| Matt91Pl | |
|
zaden z kodow nie dziala.... edit: kod dla mojego telefonu to "0000" jakkolwiek udalo mi sie zrobic twardy reset, tak monopoly w hd dalej sie ostro tnie ("zaciecie" wystepuje co sekunde , a nawet szybciej Pomożcie nowicjuszowi |
||
| Casaya | |
|
| Matt91Pl, no to rób hard reset i pisz rezultat _________________ |
||
| Matt91Pl | |
|
| radziubaker, moze wersja pro dziala wolniej przez obsluge wysuwanej klawiatury qwerty?, moze plote bzdury ale biore wszystko pod uwage a az tak dobrze na systemach typu symbian sie nie znam. Co myslicie o podpieciu telefonu do SEUS'a i ewentualnej aktualizacji oprogramowania? _________________ |
||
| Harmattan | |
|
Z tego co kojarze, to SE nie wypuściło żadnej aktualki dla Vivaza. Ja w Monopoly HD na Satio grałem i chodziło płynnie. Możesz zawsze spróbowaćzaktualizować i zobaczymy co będzie _________________ |
||
| Matt91Pl | |
|
Seus tez polegl. pokazal informacje o aktualnym oprogramowaniu Gwoli wyjasnienia moja wersja oprogramowania: oprog. PDA r2ea023 oprog telefonu r2d004 CDA R5A SVN 51 EDIT: Doszedlem do dosc dziwnego odkrycia. poraz n-ty wlaczylem monopoly , i pogrzebalem w ustawieniach samej gry, po wylaczeniu muzyki, gra dziala dosc plynnie, czy to moze byc spowodowane zbyt wolnym dostepem do plikow audio tej aplikacji ?(gra zainstalowana na karcie pamieci, karta oryginalna 8gb jak pisalem)? _________________ |
||
| 1 2 »
|
|
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
[Vivaz/Vivaz Pro] Dane z dysku Z: |
Szukam | xdomino996 | |
[vivaz pro] certyfikat wygasł |
Pytania i Problemy z telefonami | adas^^ | |
[SE Vivaz PRO] Błąd w Multimediach |