Temat Przesunięty przez: Harmattan
Autor Wiadomość
damian_zeet [Vivaz] Coraz mniej pamięci Napisany: 27 Cze 2011 11:35 [Vivaz] Coraz mniej pamięci   Postaw piwo autorowi tego posta
Zapisuję praktycznie wszystko na karcie, ale w pamięci telefonu jest coraz mniej miejsca. Rozumiem że tworzą się jakieś ukryte pliki przy instalowaniu aplikacji i przeglądaniu internetu, ale chciałbym to wyczyścić, próbowałem Cleanerem i nic to nie dało. Jak sobie z tym poradzić? Może trzeba zrobić coś jak format c i postawić system na nowo, ale nie wiem jak to zrobić.

[ Komentarz dodany przez: Satio: 27 Cze 2011 11:48 ]
Temat przeniesiony do odpowiedniego działu. Następnym razem prosze o więcej uwagi przy zakładaniu nowych tematów.// Satio
Harmattan [Vivaz] Coraz mniej pamięci Napisany: 27 Cze 2011 11:50   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 1/2
Mam ten sam problem. Według mnie jest to wina każdej podpisanej aplikacji, chyba same certy zostają w pamięci telefonu.

Casaya [Vivaz] Coraz mniej pamięci Napisany: 28 Cze 2011 06:37   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 4/17
damian_zeet, można usunąć pliki coockies z przeglądarki internetowej,wiadomosci mms,a także jesli masz dzwonki przypisane do poszczególnego kontaktu to one też zapisuja sie na pamieci telefonu samoczynnie (tak bynajmniej jest w nokii).
Oczywiscie hard reset nie zaszkodzi.napewno wtedy pamiec telefonu bedzie czysta,telefon bedzie płynnie chodził.

*#7370# kod na hard reset

Harmattan [Vivaz] Coraz mniej pamięci Napisany: 28 Cze 2011 08:26   Postaw piwo autorowi tego posta

radziubaker, co po resecie. Ja zrobiłem u siebie reset na Satio, ale jak zainstalowałem ponownie te same aplikacje, znowu spadła sama pamięć telefonu.

Casaya [Vivaz] Coraz mniej pamięci Napisany: 28 Cze 2011 09:57   Postaw piwo autorowi tego posta

Satio, wiem o tym.nie można mieć wszystkiego.dlatego po hard reset zostawiłem sobie tylko jedną grę i qt installer +mobility.te qt zjadło mi dużo pamięci.coś za coś.czysty telefon czy zapchany aplikacjami i wolny?wybór do was

Laki1231 [Vivaz] Coraz mniej pamięci Napisany: 28 Cze 2011 10:05   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 21/6
Więc tak wiedzcie, że instalując w pamięci masowej zarówno na Nokii i na SE są programy takie które wymagają plików na dysku C z tym, że mają one większą pojemność na SE. Zawsze po przeglądaniu internetu możesz czyścić przeglądarkę z wszystkich danych ale nie będzie to bardzo duża wartość może około 3mb zależy ile przeglądasz.

damian_zeet [Vivaz] Coraz mniej pamięci Napisany: 28 Cze 2011 10:38   Postaw piwo autorowi tego posta
a jak wyczyścić opere z cookies itp?
Harmattan [Vivaz] Coraz mniej pamięci Napisany: 28 Cze 2011 10:41   Postaw piwo autorowi tego posta

Wchodzisz w ustawienia , potem prywatne. I masz wszystko.

Laki1231 [Vivaz] Coraz mniej pamięci Napisany: 28 Cze 2011 10:45   Postaw piwo autorowi tego posta

Dokładnie to:

Przeglądarka systemowa - również
Opera -> Ustawienia->Prywatność->Wyczyść Historię, hasła, ciasteczka

Casaya [Vivaz] Coraz mniej pamięci Napisany: 28 Cze 2011 01:05   Postaw piwo autorowi tego posta

damian_zeet, no i oczywiście wszystko co pobieraleś przeglądarka OPERA masz w folderze "pobierane".TEŻ wyczyśc

Laki1231 [Vivaz] Coraz mniej pamięci Napisany: 28 Cze 2011 01:15   Postaw piwo autorowi tego posta

radziubaker, ale ten folder raczej ma na pamięci masowej więc to nie ma nic do tego.

Casaya [Vivaz] Coraz mniej pamięci Napisany: 28 Cze 2011 01:30   Postaw piwo autorowi tego posta

Laki1231, faktycznie jest tam opcja gdzie zapisać pobrany plik.