| Temat Przesunięty przez: Harmattan |
| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| damian_zeet | |
|
| Zapisuję praktycznie wszystko na karcie, ale w pamięci telefonu jest coraz mniej miejsca. Rozumiem że tworzą się jakieś ukryte pliki przy instalowaniu aplikacji i przeglądaniu internetu, ale chciałbym to wyczyścić, próbowałem Cleanerem i nic to nie dało. Jak sobie z tym poradzić? Może trzeba zrobić coś jak format c i postawić system na nowo, ale nie wiem jak to zrobić. [ Komentarz dodany przez: Satio: 27 Cze 2011 11:48 ] Temat przeniesiony do odpowiedniego działu. Następnym razem prosze o więcej uwagi przy zakładaniu nowych tematów.// Satio |
||
| Harmattan | |
|
| Mam ten sam problem. Według mnie jest to wina każdej podpisanej aplikacji, chyba same certy zostają w pamięci telefonu. _________________ |
||
| Casaya | |
|
| damian_zeet, można usunąć pliki coockies z przeglądarki internetowej,wiadomosci mms,a także jesli masz dzwonki przypisane do poszczególnego kontaktu to one też zapisuja sie na pamieci telefonu samoczynnie (tak bynajmniej jest w nokii). Oczywiscie hard reset nie zaszkodzi.napewno wtedy pamiec telefonu bedzie czysta,telefon bedzie płynnie chodził. *#7370# kod na hard reset _________________ |
||
| Harmattan | |
|
| radziubaker, co po resecie. Ja zrobiłem u siebie reset na Satio, ale jak zainstalowałem ponownie te same aplikacje, znowu spadła sama pamięć telefonu. _________________ |
||
| Casaya | |
|
| Satio, wiem o tym.nie można mieć wszystkiego.dlatego po hard reset zostawiłem sobie tylko jedną grę i qt installer +mobility.te qt zjadło mi dużo pamięci.coś za coś.czysty telefon czy zapchany aplikacjami i wolny?wybór do was _________________ |
||
| Laki1231 | |
|
| Więc tak wiedzcie, że instalując w pamięci masowej zarówno na Nokii i na SE są programy takie które wymagają plików na dysku C z tym, że mają one większą pojemność na SE. Zawsze po przeglądaniu internetu możesz czyścić przeglądarkę z wszystkich danych ale nie będzie to bardzo duża wartość może około 3mb zależy ile przeglądasz. _________________ |
||
| damian_zeet | |
|
| a jak wyczyścić opere z cookies itp? | ||
| Harmattan | |
|
| Wchodzisz w ustawienia , potem prywatne. I masz wszystko. _________________ |
||
| Laki1231 | |
|
| Dokładnie to: Przeglądarka systemowa - również Opera -> Ustawienia->Prywatność->Wyczyść Historię, hasła, ciasteczka _________________ |
||
| Casaya | |
|
| damian_zeet, no i oczywiście wszystko co pobieraleś przeglądarka OPERA masz w folderze "pobierane".TEŻ wyczyśc _________________ |
||
| Laki1231 | |
|
| radziubaker, ale ten folder raczej ma na pamięci masowej więc to nie ma nic do tego. _________________ |
||
| Casaya | |
|
| Laki1231, faktycznie jest tam opcja gdzie zapisać pobrany plik. _________________ |
||
| 1 2 »
|
|
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
[SE Vivaz] Zanikanie pamięci telefonu |
Pytania i Problemy z telefonami | viv4z | |
[SE vivaz] Duża ilość użytej pamięci RAM |
Pytania i Problemy z telefonami | cwaniakov | |
[XPERIA X8] Ubywa pamięci na pamięci wbudowanej |