| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| Laki1231 | |
|
WITAM ! ! ! GWARANCJA: Przy tej operacji nie tracimy gwarancji pod warunkiem, że wgramy softa z Product Code takim jak jest pod baterią. Przy tej operacji tracimy gwarancje gdy wgramy softa z innym Product Code niż ten pod baterią, ale dopiero w momencie gdy zaktualizujemy telefon przez NSU - NOKIA SOFTWARE UPDATER lub OTA - OVER THE AIR. Ponieważ wtedy NOKIA dostanie informacje o takiej aktualizacji w logu. Jeśli się będziemy pilnować i nie zaktualizujemy telefonu, przed oddaniem telefonu na gwarancje należy wykonać to: http://symbiane.pl/zmiana...kii-vt20486.htm UWAGA: PAMIĘTAJ ! ! ! Nigdy nie wgrywaj CFW (Custom FirmWare) z niższym numerem wersji niż obecnie posiadany oryginalny FW (FirmWare) w telefonie ! ! ! I) Wstęp ! ! ! ! Pamiętaj wszelkie operacje przeprowadzasz na własną odpowiedzialność. Ryzyko uszkodzenia telefonu jest minimalne, jednak zapoznaj się dokładnie z całym procesem. Przed wykonaniem operacji zaleca się stworzeni kopii zapasowej danych (muzyka, filmy, zdjęcia, kontakty). ! ! ! ! Na początek mały wstęp. Potrzeba nam parę elementów do przeprowadzenia tej operacji. Są nimi następujące elementy: - kabel USB - program JAF - jeśli wgrywamy CFW dla S60v.3 lub S60v.5/S^1 Pobieranie / Download:
lub Pobieranie / Download:
Jeśli twój system operacyjny to WINDOWS 7 lub WINDOWS VISTA to należy zainstalować JAF'a według tego poradnika: - program PHOENIX - jeśli wgrywamy CFW dla Symbian^3/S^3 - zmodyfikowany soft do naszego telefonu, PAMIĘTAJ NIE NIŻSZY NIŻ OBECNIE POSIADANY W TELEFONIE, MOŻE BYĆ RÓWNY OBECNEJ WERSJI dużą ilość CFW można znajść w sieci oraz tu: Dla systemu S60v.3 http://symbiane.pl/zmodyfikowane-firmware-vf231.htm Dla systemu S60v.5/S^1 http://symbiane.pl/zmodyfikowane-firmware-vf232.htm Dla systemu Symbian^3/S^3 http://symbiane.pl/zmodyfikowane-firmware-vf233.htm - OPCJONALNIE - oryginalny soft pobieramy tylko wtedy gdy mieliśmy wcześniej już wgranego jakiegoś softa CFW (Custom FormWare) pobieramy z blue-nokia.com lub NaviFirm PAMIĘTAJ NIE NIŻSZY NIŻ OBECNIE POSIADANY W TELEFONIE, MOŻE BYĆ RÓWNY OBECNEJ WERSJI II) Proces wgrywania softu/CFW dla S60v.3 oraz S60v.5/S^1 1. W archiwum z programem JAF znajduje się plik odpowiadający za dostęp do FLASZOWANIA najnowszych modeli o nazwie jaf_nok4models który należy wkleić do folderu ODEON następnie JAF zastępując stary plik. 2. Jeśli mamy już zainstalowanego JAF'a idziemy dalej. Jeżeli miałeś wcześniej jakiś modyfikowany soft/CFW proponuje wgrać pierw czysty soft nokii, który można pobrać z www.blue-nokia.com lub NaviFirm. Jeśli nie przechodzimy dalej do punktu 4. 3. Jeśli chcemy zainstalować czysty soft w naszym telefonie wykonujemy czynności w tym punkcie, po pobraniu pliku .exe z blue-nokia.com instalujemy go na komputerze lub jeśli pobraliśmy go z Navifirm wykonujemy następujące czynności: Na pulpicie tworzymy folder PRODUCTS następnie w nim folder RM-588 (lub inny numer w zależności od numeru RM telefonu) i tu wklejamy pliki softa pobrane z NaviFirm. Następnie należy wskazać folder Products w programie JAF', robimy to następująco, włączamy program JAF, przechodzimy do zakładki P-KEY, klikamy prostokącik Product Folder i wskazujemy bezpośrednio nasz folder Products na pulpicie. Jak to zrobić zostało pokazane również na filmiku. Należy pamiętać aby zakończyć wskazywanie folderu na folderze Products. Następnie wykonujemy czynności przedstawione na filmiku w punkcie 5. 4. Pobraną paczkę z naszym CFW należy wypakować na pulpit, następnie wykonujemy następujące czynności: Na pulpicie tworzymy folder PRODUCTS następnie w nim folder RM-588 (lub inny numer w zależności od numeru RM telefonu) i tu wklejamy bezpośrednio pliki naszego CFW. Następnie należy wskazać folder Products w programie JAF', robimy to następująco, włączamy program JAF, przechodzimy do zakładki P-KEY, klikamy prostokącik Product Folder i wskazujemy bezpośrednio nasz folder Products na pulpicie. Jak to zrobić zostało pokazane również na filmiku. Należy pamiętać aby zakończyć wskazywanie folderu na folderze Products. 5. W tym punkcie na filmie zostały przedstawione procedury wgrywania softa. POMIJAMY PUNKT Z PODMIANĄ PLIKU HAKUJĄCEGO. 6. Po wgraniu CFW, został nam ostatni krok, jeśli nasze CFW zawiera aplikację RoomPatcher z linku poniżej skopiować wypakowane pliki do folderu PATCHES na karcie pamięci;) Pobieranie / Download:
7. Cieszymy się naszym CFW III) Proces wgrywania softu/CFW dla Symbian^3/S^3 1. Jeśli mamy już zainstalowanego Phoenix'a idziemy dalej. Jeżeli miałeś wcześniej jakiś modyfikowany soft/CFW proponuje wgrać pierw czysty soft nokii, który można pobrać z www.blue-nokia.com lub NaviFirm. Jeśli nie przechodzimy dalej do punktu 3. 2. Jeśli chcemy zainstalować czysty soft w naszym telefonie wykonujemy czynności w tym punkcie, po pobraniu pliku .exe z blue-nokia.com instalujemy go na komputerze lub jeśli pobraliśmy go z Navifirm wykonujemy następujące czynności: Sposób 1: - szybszy Na pulpicie tworzymy folder RM-588 (w miejsce cyferek RM swojego telefonu), pobieramy do niego nasz soft z NaviFirm, i folder przenosimy do następującej ścieżki: - system 32bit - C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products - system 64bit - C:\Pliki Programów x86\Nokia\Phoenix\Products lub C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products Sposób 2: Na pulpicie tworzymy folder Data Package następnie w nim folder Products w nim kolejno folder RM-599 (lub inny numer w zależności od numeru RM telefonu) i tu wklejamy pliki softa pobrane z NaviFirm. Następnie należy wskazać folder Data Package w programie Phoenix, robimy to następująco, włączamy program Phoenix, przechodzimy do zakładki ToolS-Options-Products Location są tu 3 rubryki i w nich ścieżki więc klikamy każdą i kasujemy. Następnie w pierwszej rubryce klikamy ADD i wskazujemy folder Data Package, następnie zatwierdzamy komunikaty wyświetlane przez program. Należy pamiętać aby zakończyć wskazywanie folderu na folderze Data Package. Następnie wykonujemy czynności przedstawione na filmiku w punkcie 4. 3. Pobraną paczkę z naszym CFW należy wypakować na pulpit, następnie wykonujemy następujące czynności: Sposób 1: - szybszy Na pulpicie tworzymy folder RM-588 (w miejsce cyferek RM swojego telefonu), wrzucamy do niego bezpośrednio nasze pliki CFW, i folder przenosimy do następującej ścieżki: - system 32bit - C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products - system 64bit - C:\Pliki Programów x86\Nokia\Phoenix\Products lub C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products Sposób 2: Na pulpicie tworzymy folder Data Package następnie w nim folder Products w nim kolejno folder RM-599 (lub inny numer w zależności od numeru RM telefonu) i tu wklejamy pliki bezpośrednio pliki CFW. Następnie należy wskazać folder Data Package w programie Phoenix, robimy to następująco, włączamy program Phoenix, przechodzimy do zakładki ToolS-Options-Products Location są tu 3 rubryki i w nich ścieżki więc klikamy każdą i kasujemy. Następnie w pierwszej rubryce klikamy ADD i wskazujemy folder Data Package, następnie zatwierdzamy komunikaty wyświetlane przez program. Należy pamiętać aby zakończyć wskazywanie folderu na folderze Data Package. 4. W tym punkcie na filmie zostały przedstawione procedury wgrywania softa. POMIJAMY PUNKT Z PODMIANĄ PLIKU HAKUJĄCEGO. 6. Po wgraniu CFW, został nam ostatni krok, jeśli nasze CFW zawiera aplikację RoomPatcher z linku poniżej skopiować wypakowane pliki do folderu PATCHES na karcie pamięci;) Pobieranie / Download:
7. Cieszymy się naszym CFW ! ! ! NIE ZEZWALAM NA ROZPOWSZECHNIANIE ORAZ KOPIOWANIE TREŚCI BEZ MOJEJ ZGODY, W PRZECIWNYM WYPADKU ZOSTANĄ WYCIĄGNIĘTE KONSEKWENCJE! ! ! Opis:
|
||
| daanielito | |
|
| Gdy mam w swoim telefonie soft v 50.0.001 to mogę wgrać CWF v 50.6.001? Bo wiem, że FW 50.6.001 jest w wersji obcojęzycznej i język polski dogrywa się ręcznie, a w to nie chce mi się bawić. _________________ |
||
| Laki1231 | |
|
| 001 masz polaka 002 już nie masz. Więc 001 możesz wgrywać. _________________ |
||
| Jura | |
|
linki do patch`ow nie działają i mam mały problem z EURO3....nie ma go rozwijam pasek w JAF`ie a tam tylko 1 opcja:RM-588 NEW CORE 50.6.002^0599375^50.6.002^001 |
||
| Laki1231 | |
|
| No to ją instalujesz. Ja mam akurat kilka softów więc pokazuje mi kilka to chyba logiczne. EDIT: Link poprawiony _________________ |
||
| Jura | |
|
| No tak,racja ^^" Dzięki za poprawę linku |
||
| tomek7121 | |
|
witam. na swojej 5800xm mam soft w wersji v60.0.003. czy jest jakis sposob aby wgrac soft Nokia 5800XM "S^3 ANNA" 52.0.020 ? bo tu czytam ze nie moge wgrywać softu starszej wersji. wybaczcie ale jestem laikiem w tych sprawach. pozdrawam |
||
| Laki1231 | |
|
| To nie mój soft jakbyś doczytał:) downgrade robić nie wolno softa wgrać nie możesz. Możesz poszukać innego pod v60 w sieci może już jest. _________________ |
||
| tomek7121 | |
|
tak tak nie doczytalem post poprawilem. to bede musiał szukac softa w tej wersji v60. a jak nic nie znajde to bede musiał tu wrocic i prosic o pomoc. bo ten soft z 5800xm jest slaby i nudny |
||
| Laki1231 | |
|
| tomek7121, downgrade nawet nie proś bo się nie da a za softem już patrzę polskim. EDIT: W moich źródłach nie ma. |
||
| tomek7121 | |
|
no niestety. jestem zmuszony czekać aż ktoś taki soft zrobi dzięki za pomoc i pozdrawiam |
||
| Casaya | |
|
| tomek7121, zawsze zostaje nakladka spb mobile shell _________________ |
||
| 1 2 3 «» 9 10 11 »
|
|
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
Wszystkie gry na N-gage 2,0 |
N-Gage 2.0 | Romuś | |
Metoda na hack - wszystkie telefony (25.09.11)Działa na Satio |
Hacked Symbian/Flashing | DSV | |
Udostępnienie internetu z laptopa na nokie przez WiFi.Ad hoc |
Pozostałe | wentyl007 | |
Hack i wgrywanie softu Phoenixem S60v3 & S60v5 & S^3Oraz jak postawić telefon w trybie Dead Flashing. |
Hacked Symbian/Flashing | Laki1231 | |
Hack i wgrywanie softu JAF'em - S60v3 & S60v5 & S^3Oraz jak postawić telefon w trybie Dead Phone. |
Hacked Symbian/Flashing | Laki1231 | |
[N97] Co o tym sadzicie ?? Best custom firmware? |
Pytania i Problemy z telefonami | victor923 | |
[N97] Wgrywanie starego CFW |
Pytania i Problemy z telefonami | laxer | |
Wgrywanie CFW za pomocą SFI Flashers60v3 & s60v5 & ^3 |
Hacked Symbian/Flashing | 1 kg | |
NOKIA N95 8GB WGRYWANIE STARSZEGO FIRMWARE |
Pozostałe | benykuleczka | |
Wgrywanie gier n-gage na nokie N96 soft: 30.033 |
Pozostałe | toldi22 | |