| Temat Przesunięty przez: lui754 |
| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| hero4ever | |
|
| Witam! Jestem świeżo upieczonym użytkownikiem symbiana (umie tylko zainstalować aplikacje i gry). Ale mam taki problem: nie działają mi filmy XVID i AVI na RealPlayer (był on fabrycznie zainstalowany). Ściągnąłem DIVX Player ale jak go uruchomiłem nic nie dało się zrobić (ani wyjść ani zmienić filmu ani wejść w "options", później ściągnąłem MobileDVD 2.1 : film odpali ale się ciął jak by było 5fps.Proszę o podanie jakiegoś sprawdzonego programu na ten telefon na którym będą "chodziły" filmy AVI i XVID. Mój telefon to nokia 5800. Mam jeszcze jedno pytanie: Czy można usunąć lub zmienić ikony w głównym menu? | ||
| patryk-88 | |
|
Po 1. Po to są jakieś tam działy aby był porządek a ty piszesz w lidze typerów. Ikonki w głównym meni zmienia się za pomocą motywów. A do odtwarzania takich rzeczy są specjalne programy - jest tego masa. Ja używam CorePlayer w E51 ale w twoim jest jakaś inna aplikacja do tego. Poza tym jak odtwarza w 5fps'ach to raczej wrzucasz tam filmy w jakichś dużych rozdzielczościach w których proste, że nawet mega telefon nie będzie odtwarzał płynnie. Wrzucaj filmy w rozdzielczości twojego ekranu a to jest 640x480 "tak mi się wydaje" Motywy masz tutaj http://symbiane.pl/tematy-vf158.htm A aplikacje tutaj http://labs.divx.com/MobileCommunity Albo poszukaj czegoś uniwersalnego takiego jak CorePlayer na s60v3. |
||
| chucky | |
|
patryk-88 napisał/a: jak już to 640x360 ale najlepiej konwertuj filmy do rozdzielczości 320x240 wtedy nie będą się ścinały
P.S nie ten dział. _________________ |
||
| lui754 | |
|
| zły dział przenoszę | ||
| hero4ever | |
|
| A da ktoś linka z działającym CorePlayerem bo jak ściągałem to nie działał bo aplikacja nie miała certyfikatu i co z tym usuwaniem lub zmienianiem ikon w menu głównym? | ||
| patryk-88 | |
|
| hero4ever, Czytałeś co napisałem. Kurde, nie mam już słów na takich typów jak ty. Trzeba motyw k zmienić! A CorePlayer możesz sobie sam znaleźć, jest na tym forum a jak nie ma to google. |
||
| abdullahi | |
|
| aby ominąć certyfikat, należy daną aplikację podpisać | ||
| hero4ever | |
|
Jak już mówiłem zacząłem dopiero przygodę z symbianem i nie wiem jak podpisać aplikację a co do zmiany ikon to Patryk-88 mnie nie zrozumiałeś! : mam telefon w plusie i w menu głównym wkur*** mnie ikona plus.pl i chciałbym się jej pozbyć jak się motyw zmienia to się zmienia obraz ikonki ale jednakże ona zostaje. &abdullahi jak wiesz jak podpisać aplikację napisz będę wdzięczny |
||
| patryk-88 | |
|
| hero4ever, A nie można było tak od razu o tej ikonie a nie o ikonach ? Do rzeczy następnym razem. Jeśli chcesz się jej pozbyć to musisz wgrać inne oprogramowanie, nie brandowane czyli takie nie od operatora które właśnie ty masz i jest ono z głupimi dodatkami a ty musisz wgrać takie nie od operatora które nazywa się nie brandowane. Tą operacje można wykonać programem Phoenix lub jaf. Tutaj poradnik. http://symbiane.pl/wgrywa...0744-vt7826.htm A podpisać aplikację ? http://symbiane.pl/nowy-p...ikat-vt8513.htm |
||
| hero4ever | |
|
| A jeśli zmienię oprogramowanie na to nie brandowane to gwarancja przepada czy dalej jest? | ||
| patryk-88 | |
|
| hero4ever, Przepada, ale potem można łatwo przywrócić, bo zmienia się product code oprogramowania a musi być taki jak pod nalepką więc ściągasz brandonowy soft - z Plusa z takim samym PC i wgrywasz a gwarancja wraca. |
||
| chucky | |
|
| patryk-88, coś źle podpowiadasz ponieważ gdy zmieniasz product code telefonu i aktualizujesz softa to przed oddaniem telefonu do serwisu nie wgrasz brandowanego softa przez nokia software updater ponieważ na serwer nokii podczas aktualizacji jest przesyłany twój numer imei z wersja softu chyba że wgrywasz przez phoenixa. _________________ |
||
| 1 2 »
|
|
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
Hack i wgrywanie softu Phoenixem S60v3 & S60v5 & S^3Oraz jak postawić telefon w trybie Dead Flashing. |
Hacked Symbian/Flashing | Laki1231 | |
Hack i wgrywanie softu JAF'em - S60v3 & S60v5 & S^3Oraz jak postawić telefon w trybie Dead Phone. |
Hacked Symbian/Flashing | Laki1231 | |
Telefony z systemem symbian s60v5 (os9.4 os9.5)aktualizacja 4 stycznia 2010 |
Aplikacje | lui754 | |
[S60v5] GG |
Szukam | paul_nl_82 | |
[S60v5] Motywy |
Szukam | vivro | |
[c6] Vbag s60v5 |
Szukam | C6maniaq | |
Menu z N8 w s60v5 |
Pytania i Problemy z telefonami | Hipek;D | |
[S60v5] CorePlayer |