Autor Wiadomość
Ultrasonic Wyswietlacz Napisany: 11 Maj 2010 06:44 Wyswietlacz   Postaw piwo autorowi tego posta

Ostatnio zaczal mi sie wlaczac wyswietlacz (telefonu nawet w rece nie mam) i sam wylaczac. Zapala sie (jest zablokowany) i 2-3 sekundach gasnie. O co chodzi?
Nic sie w sumie nie dzieje, ale pewnie troche baterie meczy takie wlaczanie i wylaczanie.
ziomek Wyswietlacz Napisany: 11 Maj 2010 06:45   Postaw piwo autorowi tego posta

Jaki masz telefon {konkretny model} ???

Ultrasonic Wyswietlacz Napisany: 11 Maj 2010 07:14   Postaw piwo autorowi tego posta

W temacie jest.
Nokia 5230.
ziomek Wyswietlacz Napisany: 11 Maj 2010 07:21   Postaw piwo autorowi tego posta

Pare pytań:

-upadł ci może telefon?
-od jakiego czasu to ci się dzieje?
-gdzie kupiłeś ten telefon?
-instalowałeś coś ostatnio na telefonie?
-zalałeś telefon?
-telefon był w naprawie?
-byłeś z tym w serwisie?
-masz gwarancje?

Ultrasonic Wyswietlacz Napisany: 11 Maj 2010 07:25   Postaw piwo autorowi tego posta

Nie upadl
Dokladnie nie wiem, pare dni max
W internecie (~miesiac temu)
Instalowelem, sporo rzeczy
Nie zalalem
Nie bylo go w naprawie
Nie bylem w serwisie
Mam gwarancje (niepodbita ~.~)
ziomek Wyswietlacz Napisany: 11 Maj 2010 07:31   Postaw piwo autorowi tego posta

Nie moge ci niestety powiedzieć jaka jest przyczyna ale zakładam że jest to problem techniczny czyli ze coś styki w telefonie mogą być nie tak aczkolwiek nie wykluczam że o jest problem z softem a w takim wypadku to tylko hard format ale nie sądzę by to było coś jednak z softem. Spróbuj oddać na gwarancje telefon lub hard format ale nie wiem czy to coś pomoże .

Ultrasonic Wyswietlacz Napisany: 11 Maj 2010 07:35   Postaw piwo autorowi tego posta

Dzieki.
Nie znam sie zbytnio na tym, ale telefon byl nowy, a wiele rzeczy instalowalem ostatnimi czasy. Moze rzeczywiscie to wina softu.
d00b Wyswietlacz Napisany: 11 Maj 2010 08:46   Postaw piwo autorowi tego posta

Rozumiem, że temat rozwiązany ?

Ultrasonic Wyswietlacz Napisany: 12 Maj 2010 11:32   Postaw piwo autorowi tego posta

Czy w czasie ladowania, gdyby to byla kwestia techniczna, tez by sie wlaczal? Bo z tego co widze to sie nie wlacza.
Jack Wyswietlacz Napisany: 12 Maj 2010 04:40   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 2/1
Gdy podlanczasz telefon do ładowarki to powinien się raz zaświecić i to wszystko. Czyli podczas ładowania telefonu już jest ok i się nie podświetla?

Ultrasonic Wyswietlacz Napisany: 12 Maj 2010 05:01   Postaw piwo autorowi tego posta

Prawdopodobnie przy ladowaniu sie nie zapala. Tzn, normalnie wlacza sie na poczatku i pozniej pozostaje wygaszony. Nastepnym razem przed soba go poloze i bede obserwowal caly czas.
Po ladowaniu wlacza sie bardzo rzadko.
ziomek Wyswietlacz Napisany: 12 Maj 2010 05:13   Postaw piwo autorowi tego posta

To raczej zbieg okoliczności , sądzę że zdiagnozowanie przyczyny będzie dosyć trudne więc chyba najkorzystniejszym wyjściem będzie nic innego jak po prostu serwis , możesz też popytać i poszperać na necie czy ktoś nie miał podobnego przypadku .