| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| artuuu112 | |
|
| Chciałbym się dowiedzieć czy jest możliwe, a jeśli tak to jakim programem aktualizacja oprogramowania w nokii X3? Wiem, że nie posiada ona symbiana i przepraszam jeśli założyłem temat w złym dziale ale mam poważny problem z telefonem i wydaje mi się że tylko wgranie czystego softa ( obecnie mam z plusa) może pomóc. _________________ |
||
| Laki1231 | |
|
| Czystego czyli chcesz odbrandowac telefon? To musisz użyć programu JAF i pobrać softa najnowszego nie z sieci.Jeśli chcesz zostać przy tym sofcie wystarczy zrobić aktualizację telefonu Przez nokia software update r dostępny na ich stronie. Ale w przypadku tego telefonu nie da tego efektu co instalacja JAFem _________________ |
||
| artuuu112 | |
|
| Tak, chce odbrandowac telefon. Telefon mam z salonu i już po kilku miesiącach zaczął szwankować, 3 razy był oddawany do naprawy i za każdym razem wgrywany był soft ale moim zdaniem właśnie soft jest powodem wszystkich usterek. No bo jak można wytłumaczyć fakt, że telefon nie chciał się ładować z powodu tego że korzystałem z aplikacji która była fabrycznie zainstalowana. W serwisie nie potrafili doszukać się przyczyny usterki tylko wgrać od nowa soft co jednak w ogóle nie pomagało. Później nastąpiły problemy z aparatem, a od kilku dni po uruchomieniu telefonu wyświetla się napis o uszkodzeniu tematu. Nie da się wtedy korzystać z telefonu. Próbowałem wgrać temat za pomocą Nokia PC Suite ale wyskakuje błąd i nie wykrywa telefonu. Soft reset też nie pomógł dlatego chciałbym wgrać czysty soft. Laki1231,próbowałem JAF'em, tak jak przedstawiłeś w poradniku ale nie udało mi się. Po wyświetleniu komunikatu o wciśnięciu przycisku POWER nie wykrywa telefonu gdy jest wyłączony. Gdy natomiast próbowałem na włączonym wykryło telefon ale nic się dalej nie działo. Co mogłem zrobić źle? _________________ |
||
| Laki1231 | |
|
| http://symbiane.pl/hack-i...-s3-vt19051.htm instrukcja jak wgrać pomijasz punkt z podmianą pliku. Jeśli nie to zrób phoenixem również pomijając ten punikt na włączonym Ci nie pójzie ta nokia mało które się da. _________________ |
||
| Casaya | |
|
| Laki1231, mowa jest o x3 czy 5800 bo.juz zglupialem _________________ |
||
| Laki1231 | |
|
| Nie wiem ja się sugeruje tematem ale fakt w profilu ma co innego. _________________ |
||
| Casaya | |
|
| Jak x3 nie zaktualizujesz bo w navifirm nawet nie ma jej.5800xm tak zaktualizujesz _________________ |
||
| Laki1231 | |
|
| Co ty dajesz jest... na 101% _________________ |
||
| Casaya | |
|
| Laki1231, w navifirm jes x3-02 oj jest x3 rm-540 _________________ |
||
| artuuu112 | |
|
| X3 dostałem za przedłużenie umowy ale oddałem ją dziewczynie a kupiłem 5800;) przepraszam za zamieszanie;) 5800 zaktualizowałem bez problemu ale chciałem wiedzieć czy x3 też się da w ten sposób a jeśli nie to czy istnieje jakiś inny? Chodzi właśnie o x3-00 rm-540. _________________ |
||
| Laki1231 | |
|
| Da się już to pisałem NOKIA OVI SUITE lub wgrać najnowszego softa JAF'em. _________________ |
||
| sadam81 | |
|
Jeśli nie wgrałeś softa to w salonie domagaj si nowego tele jak nie potrafią tego zrobić. Proste jak budowa cepa Tych w salonie trzeba "tresować", bo za co dostają kasę _________________ |
||
| 1 2 »
|
|
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
Aktualizacja oprogramowania poprzez Nokia Software Updater. |
Hacked Symbian/Flashing | pawelooss | |
[C5-03] Aktualizacja oprogramowania |
Pytania i Problemy z telefonami | nochoski96 | |
[5800] Aktualizacja oprogramowania |