Autor Wiadomość
artuuu112 [X3] Aktualizacja oprogramowania Napisany: 28 Wrz 2011 12:00 [X3] Aktualizacja oprogramowania   Postaw piwo autorowi tego posta

Chciałbym się dowiedzieć czy jest możliwe, a jeśli tak to jakim programem aktualizacja oprogramowania w nokii X3? Wiem, że nie posiada ona symbiana i przepraszam jeśli założyłem temat w złym dziale ale mam poważny problem z telefonem i wydaje mi się że tylko wgranie czystego softa ( obecnie mam z plusa) może pomóc.

Laki1231 [X3] Aktualizacja oprogramowania Napisany: 28 Wrz 2011 07:28   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 21/6
Czystego czyli chcesz odbrandowac telefon? To musisz użyć programu JAF i pobrać softa najnowszego nie z sieci.Jeśli chcesz zostać przy tym sofcie wystarczy zrobić aktualizację telefonu Przez nokia software update r dostępny na ich stronie. Ale w przypadku tego telefonu nie da tego efektu co instalacja JAFem

artuuu112 [X3] Aktualizacja oprogramowania Napisany: 28 Wrz 2011 10:39   Postaw piwo autorowi tego posta

Tak, chce odbrandowac telefon. Telefon mam z salonu i już po kilku miesiącach zaczął szwankować, 3 razy był oddawany do naprawy i za każdym razem wgrywany był soft ale moim zdaniem właśnie soft jest powodem wszystkich usterek. No bo jak można wytłumaczyć fakt, że telefon nie chciał się ładować z powodu tego że korzystałem z aplikacji która była fabrycznie zainstalowana. W serwisie nie potrafili doszukać się przyczyny usterki tylko wgrać od nowa soft co jednak w ogóle nie pomagało. Później nastąpiły problemy z aparatem, a od kilku dni po uruchomieniu telefonu wyświetla się napis o uszkodzeniu tematu. Nie da się wtedy korzystać z telefonu. Próbowałem wgrać temat za pomocą Nokia PC Suite ale wyskakuje błąd i nie wykrywa telefonu. Soft reset też nie pomógł dlatego chciałbym wgrać czysty soft.
Laki1231,próbowałem JAF'em, tak jak przedstawiłeś w poradniku ale nie udało mi się. Po wyświetleniu komunikatu o wciśnięciu przycisku POWER nie wykrywa telefonu gdy jest wyłączony. Gdy natomiast próbowałem na włączonym wykryło telefon ale nic się dalej nie działo. Co mogłem zrobić źle?

Laki1231 [X3] Aktualizacja oprogramowania Napisany: 29 Wrz 2011 07:17   Postaw piwo autorowi tego posta

http://symbiane.pl/hack-i...-s3-vt19051.htm

instrukcja jak wgrać pomijasz punkt z podmianą pliku. Jeśli nie to zrób phoenixem również pomijając ten punikt na włączonym Ci nie pójzie ta nokia mało które się da.

Casaya [X3] Aktualizacja oprogramowania Napisany: 29 Wrz 2011 07:48   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 4/17
Laki1231, mowa jest o x3 czy 5800 bo.juz zglupialem

Laki1231 [X3] Aktualizacja oprogramowania Napisany: 29 Wrz 2011 01:45   Postaw piwo autorowi tego posta

Nie wiem ja się sugeruje tematem ale fakt w profilu ma co innego.

Casaya [X3] Aktualizacja oprogramowania Napisany: 29 Wrz 2011 05:43   Postaw piwo autorowi tego posta

Jak x3 nie zaktualizujesz bo w navifirm nawet nie ma jej.5800xm tak zaktualizujesz

Laki1231 [X3] Aktualizacja oprogramowania Napisany: 29 Wrz 2011 06:21   Postaw piwo autorowi tego posta

Co ty dajesz jest... na 101%

Casaya [X3] Aktualizacja oprogramowania Napisany: 29 Wrz 2011 06:42   Postaw piwo autorowi tego posta

Laki1231, w navifirm jes x3-02

oj

jest x3 rm-540 kod emotikony: :P

artuuu112 [X3] Aktualizacja oprogramowania Napisany: 30 Wrz 2011 12:21   Postaw piwo autorowi tego posta

X3 dostałem za przedłużenie umowy ale oddałem ją dziewczynie a kupiłem 5800;) przepraszam za zamieszanie;) 5800 zaktualizowałem bez problemu ale chciałem wiedzieć czy x3 też się da w ten sposób a jeśli nie to czy istnieje jakiś inny? Chodzi właśnie o x3-00 rm-540.

Laki1231 [X3] Aktualizacja oprogramowania Napisany: 30 Wrz 2011 06:57   Postaw piwo autorowi tego posta

Da się już to pisałem NOKIA OVI SUITE lub wgrać najnowszego softa JAF'em.

sadam81 [X3] Aktualizacja oprogramowania Napisany: 30 Wrz 2011 01:32   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
Jeśli nie wgrałeś softa to w salonie domagaj si nowego tele jak nie potrafią tego zrobić. Proste jak budowa cepa kod emotikony: :E Tych w salonie trzeba "tresować", bo za co dostają kasę kod emotikony: :?: kod emotikony: :!: