Temat Zamknięty przez: Jack
Autor Wiadomość
drago_o [X6] Gdzie telefon przechowuje kontakty w plikach? Napisany: 10 Sty 2011 11:44 [X6] Gdzie telefon przechowuje kontakty w plikach?   Postaw piwo autorowi tego posta

Witam...

jak w temacie... gdzie mogę znaleźć plik z kontaktami, tak żeby móc je potem odczytać sobie z tego pliku?

Jack [X6] Gdzie telefon przechowuje kontakty w plikach? Napisany: 11 Sty 2011 12:14   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 2/1
W folderze Private na dysku C znajdują się różne foldery jak np: \1000295\
DBS_100065FF_Contacts.cdb - baza
kontaktów

drago_o [X6] Gdzie telefon przechowuje kontakty w plikach? Napisany: 11 Sty 2011 12:41   Postaw piwo autorowi tego posta

a jeszcze pytanie jak się do tego dobrać kod emotikony: ;P

jak podłączam w trybie PC Suit to nie mam folderu private, a jak podłączam mass memory to mam tylko kartę... z X-plore mam folder ale pusty w telefonie...

patrikos23 [X6] Gdzie telefon przechowuje kontakty w plikach? Napisany: 11 Sty 2011 07:08   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 22/22
Ustaw, żeby pokazywał ukryte pliki.

Laki1231 [X6] Gdzie telefon przechowuje kontakty w plikach? Napisany: 11 Sty 2011 08:22   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 21/6
Inaczej wejdź w konatkty zaznacz wszystkie skopiuj na pamięć masową;) i wtedy OTHERS-CONTATS tu masz konatky do odczytania i służą jako kopia zapasowa;)

bartek50003 [X6] Gdzie telefon przechowuje kontakty w plikach? Napisany: 11 Sty 2011 05:34   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
A nie lepiej w PC suite dac, żeby kontakty Ci się zapisały do pliku?

drago_o [X6] Gdzie telefon przechowuje kontakty w plikach? Napisany: 11 Sty 2011 06:01   Postaw piwo autorowi tego posta

lepiej, ale mam tu mały burdel kod emotikony: ;P komp nie formatowany od 2 lat i kupę danych przez co nie mogę na razie zrobić formata dopóki nie zrobię backup'u... telefon po podłączeniu w moim komputerze się wyświetla, ale PC Suit ani Ovi Suit go nie wykrywa bo jakimś cudem z dnia na dzień usunęły się metody połączenia z telefonem i wywala błąd przy wyszukiwaniu o takim właśnie komunikacie "brak metod połączenia"... reszta działa ok... telefon chcę sprzedać ale wszystkie kontakty mam na nim, a na sim się nie mieszczą kod emotikony: ;) więc muszę je jakoś zgrać kod emotikony: ;P

Jeśli chodzi o kopiowanie kontaktów na pamięć masową nie ma takiej opcji nigdzie w kontaktach... ani po zaznaczeniu ani w ustawieniach... ale problem rozwiązany... poszedłem do kumpla i skorzystałem z jego lapka i PC Suit'a... można zamknąć...

Laki1231 [X6] Gdzie telefon przechowuje kontakty w plikach? Napisany: 11 Sty 2011 06:12   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 21/6
Bo to się zwie KOPIUJ WIZTYÓWKE;)
Autor postu otrzymał pochwałę.
drago_o [X6] Gdzie telefon przechowuje kontakty w plikach? Napisany: 11 Sty 2011 06:20   Postaw piwo autorowi tego posta

No na to nie wpadłem... coś takiego jest kod emotikony: ;) wielkie dzięki :*

patrikos23 [X6] Gdzie telefon przechowuje kontakty w plikach? Napisany: 11 Sty 2011 07:09   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 22/22
Na przyszłość-u mnie kopie robię w ten sposób, że wchodzę w kontakty i w opcjach jest zaznacz/usuń wszystko, a potem kopiuj na kartę pamięci. No i mam kopie w folderze others na karcie. Sprawdź, może u ciebie też tak da radę.

Temat wyjaśniony. Zamykam // Jackson