Temat Zamknięty przez: Jack
Autor Wiadomość
master228 [X6] Koszt złącza HiFi. Napisany: 09 Sty 2012 12:44 [X6] Koszt złącza HiFi.   Postaw piwo autorowi tego posta

Siemka !

Moje pytanie jest następujące, ile kosztuje nowe oryginalne złącze słuchawkowe. Bo byłem dziś w serwisie i gość miał x6 na części, tylko nie wiedział ile ta część kosztuje.
Więc ile ?

sadam81 [X6] Koszt złącza HiFi. Napisany: 09 Sty 2012 01:14   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
Chodzi ci o sałe złącze Jack + 2mm ładowarkę, to nie powinno kosztować więcej niż 20-30zł
Rozglądałem sie do swojej nokii za tym, bo mam wywalone złącze ladowarki.

xJAmaTOx [X6] Koszt złącza HiFi. Napisany: 09 Sty 2012 01:19   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
Ja zbytnio nie wiem o co chodzi ale chyba o złącze jacka do słuchawek ta?

Na Allegro znalazłem od x10 więc cena powinna być porównywalna :

Pobieranie / Download:

sadam81 [X6] Koszt złącza HiFi. Napisany: 09 Sty 2012 01:25   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
xJAmaTOx, do X6 będzie droższe, bo to jest razem ze złączem ładowarki. i wszystko jest na taśmie, a nie bezposrednio na płytę głowną.

xJAmaTOx [X6] Koszt złącza HiFi. Napisany: 09 Sty 2012 01:32   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
sadam81, Złącze ładowania jest oddzielnie bo widziałem na Allegro

O to chodzi? Tu jest na taśmie złącze HF

Pobieranie / Download:

Laki1231 [X6] Koszt złącza HiFi. Napisany: 09 Sty 2012 02:43   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 21/6
około 30-40zł bez wymiany, bo trzeba całą taśmę zmienić. Proponuje oryginał, zamienniki mają problem ze złączem w postaci luzów i przerywa podczas używania słuchawek

master228 [X6] Koszt złącza HiFi. Napisany: 09 Sty 2012 03:12   Postaw piwo autorowi tego posta

to 30-40 zł za nieoryginalne czy oryginalne ?

znalazłem takie za allegro, wydaje mi się że to jest oryginalne, bo różnica w cenie 30 zł.

<div class="code-quest">Pobieranie / Download:<ul class="code"><li>Aby móc pobierać pliki z tego forum musisz się <a href="profile.htm?mode=register" style="color:red;">zarejestrować</a> / <a href="login.htm" style="color:green;">zalogować</a></li></ul></div>

Nie pisz posta pod postem po tak krótkim czasie // Jackson

sadam81 [X6] Koszt złącza HiFi. Napisany: 09 Sty 2012 04:48   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
Szukaj częsci pochodzących z rozbiórki telefonów.
Cena oryginału wacha sie miedzy 40-70zł, zależy na jakie trafisz.

Laki1231 [X6] Koszt złącza HiFi. Napisany: 09 Sty 2012 04:54   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 21/6
30-40nie oryginał, ale np aparat to może być atrapa;d

master228 [X6] Koszt złącza HiFi. Napisany: 09 Sty 2012 08:12   Postaw piwo autorowi tego posta

części właśnie z demontażu, telefon z którego pochodzi część jest fabrycznie nowy tylko uszkodzona płyta główna.
Czyli już wim 40-70 zł, ponegocjuje z ziomem zobaczymy.

Dzieki, można zamknąć.

Zamykam // Jackson