Autor Wiadomość
hya2n [X6] - Mała ilość pamięci ram i czy można ją zwolnić. Napisany: 02 Cze 2011 09:30 [X6] - Mała ilość pamięci ram i czy można ją zwolnić.   Postaw piwo autorowi tego posta

Witam. Kupilem telefon na ebay'u ok. 2 tygodnie temu. Jako, ze telefon mial stary firmware, nurtowal mnie strasznie poziom wolnej pamieci ram, ktory wynosil ok 29mb przy stalej pracy telefonu. Po zmianie na najnowszy firmware udalo mi sie uzyskac max 66mb (ale tylko jesli szybko odpale taskmana). Pozniej zaczyna mi sie otwierac log, wiadomosci, zegarek, menu i inne tym podobne duperele (ok. 7 aplikacji). Jak to zmienic. SlideLocka moge wylaczyc, ale reszta powoduje mi laga na poczatku. Ram spada czasem do 39 podczas normalnej pracy i dalo mi sie zauwazyc spadek produktywnosci ogolnej. Jak mozna temu zaradzic.

Marq94 [X6] - Mała ilość pamięci ram i czy można ją zwolnić. Napisany: 02 Cze 2011 09:40   Postaw piwo autorowi tego posta

Nie zaradzisz temu : P Taki jest urok tych systemów : )

hya2n [X6] - Mała ilość pamięci ram i czy można ją zwolnić. Napisany: 02 Cze 2011 09:50   Postaw piwo autorowi tego posta

ale moze z tym autostartem, bo patrzylem i w taskmanie i w active file nie ma takowej opcji a nie chcialbym grzebac w plikach systemowych czy rejerstrze bo emergency po tym nie jest mi mile widziane.

Laki1231 [X6] - Mała ilość pamięci ram i czy można ją zwolnić. Napisany: 02 Cze 2011 09:55   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 21/6
Wgraj czystego softa sobie. Najnowszego jest więcej wolnej pamięci, i format pamięci wbudowanej.

sadam81 [X6] - Mała ilość pamięci ram i czy można ją zwolnić. Napisany: 02 Cze 2011 10:00   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
Użyj Nokia FW Cleaner:
http://symbiane.pl/nokia-fw-cleaner-vt23785.htm

Casaya [X6] - Mała ilość pamięci ram i czy można ją zwolnić. Napisany: 02 Cze 2011 10:46   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 4/17
hya2n, albo tego http://symbiane.pl/killme...lme&start=0

lub tego

http://symbiane.pl/cell-p...lme&start=0

hya2n [X6] - Mała ilość pamięci ram i czy można ją zwolnić. Napisany: 02 Cze 2011 11:57   Postaw piwo autorowi tego posta

jutro sprawdze wszystkie linki bo aktualnie przegladam forum na owej wspomnianej powyzej nokii. Softa mam najnowszego, jak widac w moim profilu. Pamieci wzroslo w stanie czuwania w zapedach do 25mb, ale wciaz nurtuje mnie fakt, ze w nokii n95 8gb mozna bylo osiagnac do 93mb wolnej pamieci ram. Fakt jest taki, ze x6 a n95 8gb maja inna wersje symbiana. Jakbym mial tak z 80mb wolnego to mi graj.

A.Wesker [X6] - Mała ilość pamięci ram i czy można ją zwolnić. Napisany: 03 Cze 2011 12:12   Postaw piwo autorowi tego posta

Ja max wyciągnołem 64mb.Masakra z tym ramem

Laki1231 [X6] - Mała ilość pamięci ram i czy można ją zwolnić. Napisany: 03 Cze 2011 09:46   Postaw piwo autorowi tego posta

Do kolegi wyżej od x6 nie masz najnowszego softa. Najnowszy to v32.

Autor postu otrzymał pochwałę.
hya2n [X6] - Mała ilość pamięci ram i czy można ją zwolnić. Napisany: 03 Cze 2011 07:22   Postaw piwo autorowi tego posta

aktualizowalem go 5 dni temu, telefon nie spiewa nic o update. Ale wielkie dzieki za info.

Laki1231 [X6] - Mała ilość pamięci ram i czy można ją zwolnić. Napisany: 03 Cze 2011 07:27   Postaw piwo autorowi tego posta

hya2n, v32 jest tylko dostępny za pośrednictwem aplikacji NAVIFIRM.

Casaya [X6] - Mała ilość pamięci ram i czy można ją zwolnić. Napisany: 03 Cze 2011 07:41   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 4/17
hya2n, zaktualizuj programem Nokia Software Updater (NSU)