Temat Zamknięty przez: Casaya
Autor Wiadomość
rafal1295 [X6] Product code Napisany: 04 Paź 2011 08:37 [X6] Product code   Postaw piwo autorowi tego posta

Witam, mam pytanie. Czy mając firmware w wersji 31.0.004 (32.0.002 niedostępne jest ) w telefonia nokia x6 w sieci PLAY zmienię product code na inny ( na 0578262) , po aktualizowaniu do 32.0.002 będę mógł przywrócić fabryczny product code ( w którym nie ma aktualizacji 32.0.002)?
Casaya [X6] Product code Napisany: 04 Paź 2011 08:44   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 4/17
product code możesz wgrac obojetnie jaki aby był na euro3

kod fabryczny mozesz wgrac Jafem lub przez Nemesis

jesli chodzi o utrate gwarancji to jesli zmieniłes PC spod baterii i zakutalizowałes softa poprzez NSU lub Ovi to masz po gwarancji.

Jelsi robiłes to Jafem lub Phoenixem to spoko,da sie powrócić do orginalnego PC.

rafal1295 [X6] Product code Napisany: 04 Paź 2011 08:45   Postaw piwo autorowi tego posta

robiłem to przez Nemesis Service Suite. Po aktualizacji będe miał możliwość przywrócenia fabrycznego PC abym odzyskał gwarancje?
Casaya [X6] Product code Napisany: 04 Paź 2011 09:04   Postaw piwo autorowi tego posta

przez nemesis zmieniałes PC?
a jak aktualizowałeś? czym?

edit..
chyba kapuje o co chodzi..
nie aktualizuj tylko wgraj softa tego wyższego softa Jafem.
żadnej aktualizacji nie dawaj bo po gwarze bedzie

rafal1295 [X6] Product code Napisany: 04 Paź 2011 09:09   Postaw piwo autorowi tego posta

znaczy to jest normalna aktualizacja i będę aktualizował NSU. A soft ten sam będzie tylko po prostu do mojego telefonu wyszła aktualizacja v32.0.002 a ja mam telefon z PLAY i on jeszcze niema tej aktualizacji(a po zmianie PC jest ta aktualizacja). A zmiana product code i aktualizacja softu przyda mi się później jak będę wgrywał CFW. I czy mógłbym zmienić ten PC po aktualizacji na v32.0.002 na fabryczny tym programem, bo z tego co czytałem to chyba się da.
Casaya [X6] Product code Napisany: 04 Paź 2011 09:14   Postaw piwo autorowi tego posta

jak chcesz miec gwarancje to wszystkie softy z innym PC jakie chcesz,wgrywasz Jafem a nie przez NSU.

Po zmianie pc nie aktualizuj do v32
wogóle nie zmieniaj PC tylko od razu jafem wrzuc najnowszy soft czy tam modyfikacje.

kiedy bedziesz chciał oddac na gwarancje to PC wgrywasz JAFEM i do tego najnowszego softa z takim samym PC spod baterii i nie ma sladu

komplikujesz sobie życie czy mi sie zdaje?

rafal1295 [X6] Product code Napisany: 04 Paź 2011 09:19   Postaw piwo autorowi tego posta

znaczy ja muszę mieć wersje 32.0.002 żeby wgrać CFW bo chciałem sobie wgrać to ( czy moge podać link?)

za usuniecie ostrzezenia dostajesz warna.tego sie kategortycznie nie robi.nie mozesz dodac tego linku // radziubaker

1.9 Nie wolno kasować komentarza Admina/Moderatora w swoim poście, nie zależnie od tego czy jest to pochwała czy upomnienie.
Autor postu otrzymał ostrzeżenie.
Casaya [X6] Product code Napisany: 04 Paź 2011 09:29   Postaw piwo autorowi tego posta

nie mozesz

bo jakbys chciał kod pc spod baterii to tylko w sofcie v31 masz..

a z v32 na v31 to jest dowgrade i uwalisz telefon.nie robi sie tego

rafal1295 [X6] Product code Napisany: 04 Paź 2011 09:31   Postaw piwo autorowi tego posta

znaczy ja niechce robić dowgrade tylko aktualizować z v31 na v32
Casaya [X6] Product code Napisany: 04 Paź 2011 09:31   Postaw piwo autorowi tego posta

to mozesz zrobic.ale jak juz masz inny pc niz ten spod baterii to Jafem wgraj softa a nie przez NSU
portem wgrasz CFW tak?

rafal1295 [X6] Product code Napisany: 04 Paź 2011 09:40   Postaw piwo autorowi tego posta

tak

edit:

najpierw zmienić PC, potem aktualizować, a potem wgrać CFW

edit:
czy jak nie będę chciał w końcu tego CFW wgrywać czy mogę tym programem odrazu zmienić PC na fabryczny spod baterii, mimo że go aktualizowałem?

Nie pisz posta pod postem w tak krótkim odstępie czasu. Posty sklejone. // radziubaker

ok, dzięki za pomoc. Można temat zamknąć.