Temat Zamknięty przez: sadam81
Autor Wiadomość
baQ [X6] Przywrócenie po hackowaniu Napisany: 16 Paź 2011 02:04 [X6] Przywrócenie po hackowaniu   Postaw piwo autorowi tego posta

Hackowałem telefon, teraz chciałbym go jakby całkowicie 'wyczyścić'. Przywrócić go do stanu fabrycznego. Tak samo jak usunąć wszystkie rzeczy, które mam (aplikacje, muzykę, filmy itd.) Jak to zrobić?
Laki1231 [X6] Przywrócenie po hackowaniu Napisany: 16 Paź 2011 02:23   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 21/6
Format pamięci wbudowanej plus hard reset

baQ [X6] Przywrócenie po hackowaniu Napisany: 16 Paź 2011 03:46   Postaw piwo autorowi tego posta

Jak zrobić?
Laki1231 [X6] Przywrócenie po hackowaniu Napisany: 16 Paź 2011 03:51   Postaw piwo autorowi tego posta

Format pamięci podpinasz do kompa w trybie pamięci masowej i formatujesz przez mój komputer.
Hard reset:
Na wyłączonym tel trzymać zielona słuchawka, czerwona aparat i power do momentu napisu nokia jeśli zapyta o kraj język datę godzine to hard reset zrobiony.

Autor postu otrzymał pochwałę.
baQ [X6] Przywrócenie po hackowaniu Napisany: 16 Paź 2011 05:14   Postaw piwo autorowi tego posta

Ok, zrobiłem co napisałeś i wszystko poszło dobrze. Problem w tym, że gdy chcę zaktualizować telefon nadal wyskakuje mi błąd, po pobraniu i próbie uaktualnienia (które przerywa) wyskakuje mi po ponownym uruchomieniu informacja: ,,Telefon nie został uaktualniony. Pakiet uaktualnienia niekompatybilny z telef. Skontaktuj się z usługodawcą."
Laki1231 [X6] Przywrócenie po hackowaniu Napisany: 16 Paź 2011 06:45   Postaw piwo autorowi tego posta

Masz oryginalny soft w tel czy jakiś CFW wgrany? Jak nie to wgraj JAF'em lub PHOENIX'em najnoowszy dostępny soft w NAVIFIRM i z głowy.

baQ [X6] Przywrócenie po hackowaniu Napisany: 16 Paź 2011 06:51   Postaw piwo autorowi tego posta

Wczoraj chciałem zainstalować na nowo soft to nie mogłem przez JAFa bo nie wykrywało mi przez kabel wyłączonego telefonu. A po to 'odhackowywałem' żeby móc z powrotem aktualizować go sobie przez telefon.
Laki1231 [X6] Przywrócenie po hackowaniu Napisany: 16 Paź 2011 06:53   Postaw piwo autorowi tego posta

Jaf, Phoenix, wyłączyć antywirusa, ovi suite lub pc suite. Wybrać inny port usb, najlepiej bezpośrednio podpiąć z tyłu peceta.

baQ [X6] Przywrócenie po hackowaniu Napisany: 16 Paź 2011 07:15   Postaw piwo autorowi tego posta

Ale to mi pomoże w tym żebym mógł aktualizować telefon bezpośrednio z niego? O to mi chodzi.
sadam81 [X6] Przywrócenie po hackowaniu Napisany: 16 Paź 2011 08:30   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
Tak. Pomoże, ale koniecznie czysty soft pobierz z Navifirm. ProductCode sprawdzisz pod baterią.

baQ [X6] Przywrócenie po hackowaniu Napisany: 16 Paź 2011 09:15   Postaw piwo autorowi tego posta

Lipa bo jak podłączam wyłączony telefon i wciskam "Power" to wyskakuje informacja, że urządzenie nie zostało zainstalowane i w JAFie nie znajduje mi telefonu. Łączy się tylko jak telefon jest włączony.
Laki1231 [X6] Przywrócenie po hackowaniu Napisany: 17 Paź 2011 07:26   Postaw piwo autorowi tego posta

Podpinasz w dobrym momencie. Spróbuj phoenixem

Literówki zmieniające sens wypowiedzi. Poprawione. // sadam81