Temat Zamknięty przez: Jack
Autor Wiadomo¶ć
drago_o [X6] Telefon co jaki¶ czas restartuje się Napisany: 19 PaĽ 2010 05:22 [X6] Telefon co jaki¶ czas restartuje się   Postaw piwo autorowi tego posta

Problem jest do¶ć dziwny... występuje tylko i wył±cznie po wysłaniu SMS'a...

Mianowicie... wysyłam sobie SMS'a i telefon normalnie pracuje, dalej z niego korzystam nic się nie dzieje i po chwili wykonuje sie restart, przyciemnia sie po prostu ekran w trakcie pracy i nagle na nowo sie uruchamia... (wnioskuje ze to miękki restart bo nie ż±da ode mnie kodu pin) czy ktos wie o co chodzi?? czy to może być bł±d softu?? i jak go przeinstalować jesli to może pomóc??
Jack [X6] Telefon co jaki¶ czas restartuje się Napisany: 19 PaĽ 2010 05:40   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 2/1
Twój telefon nie wykonuje miękkiego restartu tylko po prostu restart. Wgraj na nowo soft.

Autor postu otrzymał pochwałę.
drago_o [X6] Telefon co jaki¶ czas restartuje się Napisany: 19 PaĽ 2010 05:43   Postaw piwo autorowi tego posta

no oki a jak go wgrać? nigdy nei zmieniałem softu w fonie... i jedno pytanie czy wszystko co mam na wbudowanej pamieci zostanie czy sie skasuje?? (X6 ma pamiec telefonu i wbudowane mass memory)
Jack [X6] Telefon co jaki¶ czas restartuje się Napisany: 19 PaĽ 2010 05:49   Postaw piwo autorowi tego posta

2 sposoby:
www.symbiane.pl/aktualiza...ater-vt7823.htm

www.symbiane.pl/wgrywanie...0744-vt7826.htm

Za pomoc± 2 sposobu stracisz wszystko z pamięci telefonu a za pomoc± 1 sposobu stracisz kontakty, sms itd

drago_o [X6] Telefon co jaki¶ czas restartuje się Napisany: 19 PaĽ 2010 06:51   Postaw piwo autorowi tego posta

sposób pierwszy jest juz nieaktualny... PC Suit nie obsługuję aktualizacji oprogramowania dla nowych telefonów a Ovi ma funkcje aktualizacji ale tylko oferuje wgrywanie latek... nie da się przeinstalować całego oprogramowania... druga metodę będę zaraz sprawdzał...

znalazłem na stronie nokii osobny program który działa na zasadzie tego z PC Suit ale mam już najnowsze oprogramowanie więc nic nim również nei zdziałałem... teraz czas na t± metodę nr 2...

mam pytanie do sposobu 2:
Opis:
  • upewnij się, czy zainstalowałe¶ wszystkie potrzebne paczki z softem

czy mam samemu skads pobrac soft do telefonu czy jak??
Jack [X6] Telefon co jaki¶ czas restartuje się Napisany: 19 PaĽ 2010 06:55   Postaw piwo autorowi tego posta

Tak. Za pomoc± navfirm lub z blue nokia.com

drago_o [X6] Telefon co jaki¶ czas restartuje się Napisany: 19 PaĽ 2010 08:17   Postaw piwo autorowi tego posta

Wszystko gotowe... jak narazie sie nie restartuje...

dodam, że przy 2 metodzie użyłem nowszego Phoenixa 2010 i nie straciłem żadnych danych/kontaktów/smsów/zainstalowanych programów z telefonu... za to soft się przeinstalował i jak narazie działa... nawet tapeta została ta co miałem kod emotikony: ;)

pozdrawiam i dziękuje :*

Więc zamykam // Jackson