Temat Zamknięty przez: sadam81
Autor Wiadomość
hya2n [X6] Telefon zalany Napisany: 15 Sie 2011 10:21 [X6] Telefon zalany   Postaw piwo autorowi tego posta

Problem : Telefon sie nie włacza (swieci tylko czerwona słuchawka)

Co mogło w nim pójść?
Po wlozeniu baterii automatycznie swieci sie tylko czerwona sluchawka i telefon nie reaguje na zadne przyciski. Odrazu po zamoczeniu podswietlone byly wszystkie 3 przyciski.
Telefon pływal jakies 5 sekund. Po zamoczeniu probowalem go uruchomic bez uprzedniego wysuszenia telefonu.

Pisze tutaj bo nie chce wydawac pieniedzy za diagnoze problemu.

Casaya [X6] Telefon zalany Napisany: 15 Sie 2011 10:29   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 4/17
hya2n, diagnoza jest jedna....

Zalałeś telefon.rozkręc go jesli potrafisz....

wyczysc wszystko szczoteczką do zebów (najlepsza do takich rzeczy)
i zostaw na pare dni do całkowitego wyschnięcia i odparowania.

licz sie z tym że jak włożyłeś baterie po zalaniu to mogła pójść zwarcie n płycie głównej.telefon juz calkowicie nie musi odpalić...

hya2n [X6] Telefon zalany Napisany: 15 Sie 2011 11:19   Postaw piwo autorowi tego posta

Czytalem, ze rozkrecanie dotkowców jest dosc ciezka sprawa. Pozatym nie mam srubokretu.

Harmattan [X6] Telefon zalany Napisany: 15 Sie 2011 11:20   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 1/2
W takim razie raczej zostaje serwis... Ew. możesz poczekać aż telefon wyschnie, ale nie rozkręconemu będzie ciężko.

Casaya [X6] Telefon zalany Napisany: 15 Sie 2011 11:33   Postaw piwo autorowi tego posta

hya2n, z rubokręt kosztuje jakies drobniaki.

a tutaj masz poradnik jak rozkręcić twój telefon.

Pobieranie / Download:

ale jesli sie wahasz to do serwisu...
Laki1231 [X6] Telefon zalany Napisany: 15 Sie 2011 11:37   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 21/6
Żałosne telefon do kosza. Taki telefon odrazu się rozbiera i suszy teraz to możesz wyrzucić.

Casaya [X6] Telefon zalany Napisany: 15 Sie 2011 11:47   Postaw piwo autorowi tego posta

Laki1231, ale ja bym jeszcze ratował

Laki1231 [X6] Telefon zalany Napisany: 15 Sie 2011 12:05   Postaw piwo autorowi tego posta

Nie ma szans nowe nokie trzeba odrazu rozbierać.

Grzenio [X6] Telefon zalany Napisany: 16 Sie 2011 10:53   Postaw piwo autorowi tego posta

To nie jest 3310 :>

sadam81 [X6] Telefon zalany Napisany: 17 Sie 2011 08:25   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
Poza tym po jakiego grzyba go próbowałeś włączać, kiedy wiedziałeś, że pół minuty wcześniej pływał.

hya2n [X6] Telefon zalany Napisany: 10 Paź 2011 11:41   Postaw piwo autorowi tego posta

Przepraszam ze odsiezam temat ale wpadlem na pomysl ze moze postawienie telefonu w trybie Dead Phone moze zadzalac. Nadal po wlozeniu baterii swieci sie czerwona sluchawka i nic pozatym. Wydaje mi sie ze telefon nie jest calkowicie Dead.

Baterie wlozylem bo byl to akt desperacji ze moja kochana nokia poszla poplywac.
Jesli ma ktos jakies pomysly, podrzuccie mi je.

Telefon byl rozkrecony (ciezko bylo). Probowalem JAFem ale nic nie dalo. Ta czerwona sluchawka mnie strasznie intyguje, musi cos w tym byc.

EDIT.
Wyda wam sie to niedorzeczne ale zalalem SPECJALNIE ten telefon 2 razy, i zaczely sie swiecic 2 sluchawki.

Laki1231 [X6] Telefon zalany Napisany: 11 Paź 2011 06:24   Postaw piwo autorowi tego posta

Ja bym dał do komis może by postawili mają większe możliwości, a nie zalewał kod emotikony: xD