Autor Wiadomość
ciacho Xpress Alarm Phone protector Napisany: 01 Lip 2009 01:08 Xpress Alarm Phone protector   Postaw piwo autorowi tego posta

Xpress Alarm Phone protector

Aplikacja wykorzystująca czujnik ruchu. Jej działanie polega na tym, że po wyciągnięciu telefonu z kieszeni włącza się alarm o ile szybko nie odblokujemy klawiatury. Pomaga to ustrzec się przed kieszonkowcami czyhającymi na nasze multimedialne cudeńko.

Waga: 148 KB
Wersja: 0.1
Wymaga pythona w wersji co najmniej 1.9.4.

Pobieranie / Download:
konradkubiak Xpress Alarm Phone protector Napisany: 06 Lip 2010 07:33   Postaw piwo autorowi tego posta

ale jak to dziala.niby proste a ja jeszcze tego nie uruchomilem.
qwerty8624 Xpress Alarm Phone protector Napisany: 08 Lip 2010 10:43   Postaw piwo autorowi tego posta

Czujnik ruchu? Czyli jak idziemy to też się włącza?
Jack Xpress Alarm Phone protector Napisany: 08 Lip 2010 10:49   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 2/1
Czujnik rozpoznaje wyciąganie z kieszeni i tyle kod emotikony: ;)

Enola Gay Xpress Alarm Phone protector Napisany: 08 Lip 2010 11:00   Postaw piwo autorowi tego posta

Taaa. ciekawe jak. Sa miliony ruchów takich jak wyciąganie telefonu z kieszeni. Przecież to nie możliwe żeby telefon skumał co i jak kod emotikony: xD

ziomek Xpress Alarm Phone protector Napisany: 09 Lip 2010 01:49   Postaw piwo autorowi tego posta

Według mnie zmniejsza dziala to albo na jakikolwiek ruch telefonem xd albo na czujnik światła .

miechu Xpress Alarm Phone protector Napisany: 11 Wrz 2010 11:11   Postaw piwo autorowi tego posta

Podczas próby instalacji wyskakuje mi: "Brak składnika: Python runtime...". Tutaj moje pytanie: czy wszystkie aplikacje Xpress wymagają bibliotek Pythona? Wcześniej kiedy przeglądałem te wymagające, było w nawiasie kwadratowym [Python] (oczywiście w tytule tematu). Rodzące się drugie pytanie, to czy mogę wrzucić te biblioteki nie mając złamanego symbiana?
Jack Xpress Alarm Phone protector Napisany: 12 Wrz 2010 07:38   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 2/1
Nie wiem czy wszystkie ale jak przy instalacji coś jest napisane że brak składnika python for s60 czy brak składnika python runtime to oznacza że należy zainstalować pythona.

Tu mnie zaskoczyłes kod emotikony: :P nigdy nie zwracałem na to uwagi ale mam 70 % pewności że należy mieć złamany system

tomekm128 Xpress Alarm Phone protector Napisany: 12 Wrz 2010 09:36   Postaw piwo autorowi tego posta
żeby działało wystarczy podpisać własnym certyfikatem i mieć zainstalowanego Python'a. Aplikacja wykorzystuje czujnik zbliżeniowy.
miechu Xpress Alarm Phone protector Napisany: 12 Wrz 2010 01:24   Postaw piwo autorowi tego posta

@Jackson

To teraz Cie jeszcze bardziej zaskoczę kod emotikony: :D Nie trzeba mieć złamanego symbiana. Ponieważ również uważałem, że trzeba, postanowiłem zainstalować sobie darmową aplikację z Ovi Store, która nazywa się Scribble i zawiera biblioteki Python'a kod emotikony: :D Nie wiem, czy po odinstalowaniu Python zostaje ale podoba mi się ta aplikacja mogę narysować mojej dziewczynie kilka mms'ów ;p Problem rozwiązany ;p

@edit
Wydaje mi się, że jest czujnik światła w kamerze do wideorozmów. Mam kaburę pionową i po wyciągnięciu z kieszeni nic się nie dzieje. Dopiero, kiedy się otworzy kaburę zaczyna wyć.