Autor Wiadomość
Imperator_Edi Zamulony telefon Napisany: 15 Paź 2009 10:13 Zamulony telefon   Postaw piwo autorowi tego posta
Mam problem z moja nokią 5800XM. Telefon mi strasznie muli. Nie mogę wejść do menu, nie mogę zablokować telefonu (jedynie automatyczne blokowanie, ale strasznie opóźnione) ani włączyć żadnej aplikacji.
Problem wziął się jakby znikąd, bo wcześniej działał bez problemu, a w między czasie był podłączony tylko do ładowarki.

Co może być tego powodem?
Czy muszę znowu robić format?

proszę o szybką odpowiedź.

PS. Czy jak zrobię format, to zainstalowane aplikacje na karcie będą dalej działały normalnie?
Suubi Zamulony telefon Napisany: 15 Paź 2009 10:31   Postaw piwo autorowi tego posta
Jest pare możliwości: pierwsza jest taka iż możesz zainstalowac nowe oprogramowanie (aktualizacja) co powinno zniwelować problem, lecz wszystkie dane i numery znikną jeśli nie zrobisz kopii zapasowej.
Może być to spowodowane jakimś virusem bądz zapełnioną kartą pamięci.
Najlepiej iść z tym do serwisu (chyba że masz shakowany to nie).
Imperator_Edi Zamulony telefon Napisany: 15 Paź 2009 10:41   Postaw piwo autorowi tego posta
Aktualizacji nie mogę zainstalować. Nie wiem czemu porostu wyłącza mi się telefon, po chwili komunikat z PC Suite nokia 5800XM disconect i za chwile w programie do aktualizacji komunikat o odłączonym telefonie i koniec aktualizacji.

Zrobiłem potem format.

Na szczęście nie chackowałem symbiana.

Znasz jakiegoś antywirusa na nokie 5800? Szukałem na stronie kasperskiego, ale było tylko że mój telefon nie obsługuje go.

EDIT

Problem był z kartą, to ona muliła telefon. Wyciągnąłem ją bo chciałem już pakować do serwisu, włączyłem a tu telefon śmiga normalnie. Będę musiał sformatować kartę.
Suubi Zamulony telefon Napisany: 16 Paź 2009 03:55   Postaw piwo autorowi tego posta
No widzisz ;] Problem się rozwiązał ;] Sformatuj a jak znowu sie problem powtórzy to już wina tylko i wyłącznie karty

PS: pamiętaj aby lepiej zostawić z tych 8GB ze min 500mb wolnego kod emotikony: ;)