Temat Przesunięty przez: patrikos23
Autor Wiadomość
BoRoS Zmiana czcionki w telefonach s60v3 Napisany: 30 Lis 2008 11:47 Zmiana czcionki w telefonach s60v3   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
Do zmiany czcionki w naszych telefonach potrzebujemy programu FontRouter (w załącznikach) i jakiejś czcionki o rozszerzeniu TTF (działają te z Windowsa).

1. Instalujemy program FontRouter w telefonie. (najlepiej w pam. telefonu)
2. Kopiujemy naszą czcionkę do folderu E:\C:/Data/Fonts (jeśli czcionkę używamy pierwszy raz to radził bym zkopiować ją na kartę pamięci a nie do pamięci telefonu, ponieważ jeśli nie zadziała to wystarczy wyjąć kartę, włączyć telefon, a gdyby była w pam. telefonu i by nie działała to niemoglibyśmy uruchomić telefonu.)
3.Edytujemy plik FontRouter.txt z folderu E:\C:/Data/Fonts i z Enable:0 robimy Enable:1
4.Restartujemy telefon. Nowa czcionka powinna być już widoczna.

Jeśli wybrana przez nas czcionka jest za duża lub za mała to wystarczy w pliku FontRouter.txt zmienić ZoomRatio:100 na np. Ratio:80 (wówczas będzie mniejsza)

FontRouter trzeba podpisać. Prawdopodobnie aby czcionka działała trzeba także mieć zlamany system. kod emotikony: ;)

marcel166 Zmiana czcionki w telefonach s60v3 Napisany: 25 Sty 2010 08:14   Postaw piwo autorowi tego posta

Na mojej E50 której jeszcze nie zhakowałem poszło świetnie kod emotikony: ;)
Aplikacje trzeba podpisać bo inaczej nie da rady :p Pozdro
mateusz89sko Zmiana czcionki w telefonach s60v3 Napisany: 02 Paź 2010 08:50   Postaw piwo autorowi tego posta

ja nie moge tegio zrobic sciagnalem FontRouter ale po zainstalowaniu nie mam tej aplikacji widocznej w instalkach czemu? a po drugie nie mam folderu font w x-plorerze ;/
Jack Zmiana czcionki w telefonach s60v3 Napisany: 02 Paź 2010 09:23   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 2/1
Jaki masz telefon? Masz najnowszą wersję 1.06 ?

mateusz89sko Zmiana czcionki w telefonach s60v3 Napisany: 03 Paź 2010 12:17   Postaw piwo autorowi tego posta

posiadam nokie e65. a o wersje czego Ci codzi?
Jack Zmiana czcionki w telefonach s60v3 Napisany: 03 Paź 2010 08:13   Postaw piwo autorowi tego posta

O wersję font routera. Zainstaluj ją i napisz czy coś to zmieniło

mateusz89sko Zmiana czcionki w telefonach s60v3 Napisany: 03 Paź 2010 11:07   Postaw piwo autorowi tego posta

po zzainstalowanu mi wyskakuje komunikat ze nie mozna znalesc aplikacji zainstalowanej

zrobione dziala

w poradniku pisze edytuj plik fontrouter.txt. ja tego pliku nie mam

Posty połączone // Jackson
Jack Zmiana czcionki w telefonach s60v3 Napisany: 03 Paź 2010 12:37   Postaw piwo autorowi tego posta

A po co chcesz edytować ten plik? Prościej jest otworzyć font router > wybrać czcionkę i uruchomić ponownie telefon

mateusz89sko Zmiana czcionki w telefonach s60v3 Napisany: 03 Paź 2010 02:39   Postaw piwo autorowi tego posta

telefon mi sir nie chce wlaczyc po wgraniu czcionki co moge z tym zrobic po napisie nokia mam bialy ekran
Jack Zmiana czcionki w telefonach s60v3 Napisany: 03 Paź 2010 02:53   Postaw piwo autorowi tego posta

Jeżeli miałeś to na karcie to uruchom telefon bez karty pamięci a jeżeli na pamięci telefonu musisz zrobić hard format aby telefon się włączył

mateusz89sko Zmiana czcionki w telefonach s60v3 Napisany: 03 Paź 2010 03:05   Postaw piwo autorowi tego posta

czcionke mialem na karcie pamieci
a hard format jakk sie robi?
Jack Zmiana czcionki w telefonach s60v3 Napisany: 03 Paź 2010 03:16   Postaw piwo autorowi tego posta

W e65 format chyba robi się tylko kodem *#7370# przy włączonym telefonie ale skoro miałeś na karcie to uruchom telefon bez karty a następnie usun font routera i problem z głowy. Miałeś tak dlatego że czcionka która zastosowałeś była uszkodzona.