Autor Wiadomość
lui754 Zmiana informacji o firmware Napisany: 24 Lis 2008 08:03 Zmiana informacji o firmware   Postaw piwo autorowi tego posta

tutorial by Damian ipmart-forum.pl
Opis:
  • [Patch] Firmware

Jest to Patch który napisałem, zmieni on numerek Firmware

1. Przenieś plik sw.txt z Załącznika do E:\resource\versions\,
    2. Możesz dowolnie edytować plik sw.txt,
    3. Patch przenieś do folderu E:\Patches\ i go aktywuj.

sw.zip
Pobieranie / Download:

Firmware.zip
Pobieranie / Download:
holipa Zmiana informacji o firmware Napisany: 02 Lut 2009 07:17   Postaw piwo autorowi tego posta
co to znaczy go aktywuj?
jak?
lui754 Zmiana informacji o firmware Napisany: 15 Lut 2009 07:37   Postaw piwo autorowi tego posta

holipa, czyli zainstaluj lub włącz.
kolek1985 Zmiana informacji o firmware Napisany: 16 Cze 2009 06:08   Postaw piwo autorowi tego posta

dobry jestes:) git majonez kod emotikony: :)

[ Dodano: 16 Czerwiec 2009, 18:01 ]
dodam ze u mnie jak mam wlaczonego patcha to pc suit nie moze odczytac jaki telefon podlaczam do kompa. ale jak wylacze patcha to jest dobrze. terz tak macie?
lui754 Zmiana informacji o firmware Napisany: 07 Lis 2009 03:37   Postaw piwo autorowi tego posta

Firmware.zip
Pobieranie / Download:

sw.txt
to zwykły plik txt w nim wpisujemy swoją wersje firmware
SlawekN82 Zmiana informacji o firmware Napisany: 11 Sty 2010 09:17   Postaw piwo autorowi tego posta

Na mojej shackowanej N82 nie działa ten patch. Mimo iż dałem w ROM-ie autostart i restartowałem fona to nie chodzi. Dodam, że nie było katalogu versions na E:\resoruce i sam go utworzyłem aby skopiować ten zmieniony plik sw.txt ale to chyba nie ma większego znaczenia. Przy wyłączonym patchu pokazuje mi v31.0.016 09-12-08 RM-313 Nokia N82 (06.01) a przy włączonym pokazuje prawie to samo oprócz tego co w nawiasie (06.01) mimo, że w pliku sw.txt napisałem całkiem co innego i program Nemesis wykazywał błąd. Nie pomogło wyłączenie patcha ani zmiana nazwy pliku sw.txt na inny i restarty do tego. Dopiero jak usunąłem patcha i katalog versions wraz zawartością i jeszcze jednym restarcie to Nemesis widzi dane o fonie.
chucky Zmiana informacji o firmware Napisany: 11 Sty 2010 10:32   Postaw piwo autorowi tego posta

SlawekN82, musisz mieć jeszcze patcha c2z

SlawekN82 Zmiana informacji o firmware Napisany: 12 Sty 2010 05:51   Postaw piwo autorowi tego posta

leo20 mam patcha c2z4bin to nie wystarcza czy koniecznie muszę mieć tego konkretnego?
I jest on cały czas uruchomiony.
szponder Zmiana informacji o firmware Napisany: 19 Sty 2010 04:16   Postaw piwo autorowi tego posta
Wszystko ładnie piękne do póki nie muszę nadpisać sw.txt, a C2ZMaker przy generowaniu pokazuje mi FAILED !
Co mam zrobić ?
dami278787 Zmiana informacji o firmware Napisany: 28 Sty 2011 08:33   Postaw piwo autorowi tego posta

link niedziała moge prosic o dzialajacy? kod emotikony: :)

edit:
juz znalazłem kod emotikony: :)

dawidszyroki Zmiana informacji o firmware Napisany: 24 Lip 2011 06:28   Postaw piwo autorowi tego posta

Link padł. Proszę o nowy

Jack Zmiana informacji o firmware Napisany: 24 Lip 2011 06:33   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 2/1
Reupload

Pobieranie / Download: