Temat Przesunięty przez: patrikos23
Autor Wiadomość
drago_o [Zmiana telefonu] Xperia X10 vs HTC Desire Napisany: 14 Gru 2010 04:48 [Zmiana telefonu] Xperia X10 vs HTC Desire   Postaw piwo autorowi tego posta

Witam...

Generalnie chcę zmienić telefon bo X6 nie do końca spełnia moje oczekiwania... Często się przykrzacza jak na moje oczekiwania... Telefon za 1400 zł nie powinien mi sie przycinać czy coś, no i ma za mały ekran...

Generalnie myślę o 2 telefonach i chcę was spytać o zdanie:
-SE Xperia X10
-HTC Desire

Pytanie dotyczy konkretnie:
-Jakie są różnice miedzy Androidami 1.6 i 2.1 i jak bardzo są one istotne z punktu widzenia użytkowania?
-Jak widzicie wyniki AMOLED i SLCD w bezpośredniej konfrontacji?
-Jak wygląda sprawa dotykowej qwerty w tych modelach i jak się z nich korzysta?

chucky [Zmiana telefonu] Xperia X10 vs HTC Desire Napisany: 14 Gru 2010 04:57   Postaw piwo autorowi tego posta

xperie x10 można aktualizować do 2.1 a desire do 2.2, porównując 1.6 do 2.1 to jak porównanie golfa 4 z ferrari f430, w 1.6 nic praktycznie nie ma, goły system , nie ma żadnych bajerów, porównując slcd do amoleda to slcd jest troszkę lepiej widoczny w słońcu , w amoledzie kolory są żywsze, ma większy kontrast, kąty widzenia sięgają 180 stopni, pobiera mniej energii,

drago_o [Zmiana telefonu] Xperia X10 vs HTC Desire Napisany: 14 Gru 2010 05:00   Postaw piwo autorowi tego posta

tzn... nie wiedziałem o możliwości updatu z 2.1 do 2.2... ale na oficjalnej stronie SE jest napisane, że dopiero w drugiej połowie 2011 udostępnią taka możliwość użytkownikom

chucky [Zmiana telefonu] Xperia X10 vs HTC Desire Napisany: 14 Gru 2010 05:03   Postaw piwo autorowi tego posta

w niektórych krajach jest możliwość aktualizacji x10 do 2.1

drago_o [Zmiana telefonu] Xperia X10 vs HTC Desire Napisany: 14 Gru 2010 05:07   Postaw piwo autorowi tego posta

acha... słowo "niektórych" sporo zmienia kod emotikony: ;P czyli 1.6 nie wybiorę jak za pół roku dopiero w Polsce zrobią updata, więc raczej szala przechyla się ku Desire kod emotikony: ;)

MRacheron [Zmiana telefonu] Xperia X10 vs HTC Desire Napisany: 14 Gru 2010 10:02   Postaw piwo autorowi tego posta

słyszłem o: rzuć monetą i wtedy np. reszka to desire orzeł x10, i jak będzie moneta w locie to przyjdzie ci na myśl co byś bardziej chciał aby wypadło. Problem rozwiązany.

PS: najlepiej to kup HD2
drago_o [Zmiana telefonu] Xperia X10 vs HTC Desire Napisany: 15 Gru 2010 09:55   Postaw piwo autorowi tego posta

ad PS: nie chcę Windowsa... dla mnie winda w telefonie to tragedia... (patrząc z perspektywy informatyka) wolę androida....