| Autor |
Wiadomość |
| drago_o |
Napisany: 14 Gru 2010 04:48 [Zmiana telefonu] Xperia X10 vs HTC Desire |
|
|
Witam...
Generalnie chcę zmienić telefon bo X6 nie do końca spełnia moje oczekiwania... Często się przykrzacza jak na moje oczekiwania... Telefon za 1400 zł nie powinien mi sie przycinać czy coś, no i ma za mały ekran...
Generalnie myślę o 2 telefonach i chcę was spytać o zdanie: -SE Xperia X10 -HTC Desire
Pytanie dotyczy konkretnie: -Jakie są różnice miedzy Androidami 1.6 i 2.1 i jak bardzo są one istotne z punktu widzenia użytkowania? -Jak widzicie wyniki AMOLED i SLCD w bezpośredniej konfrontacji? -Jak wygląda sprawa dotykowej qwerty w tych modelach i jak się z nich korzysta?
| chucky |
Napisany: 14 Gru 2010 04:57 |
|
|
xperie x10 można aktualizować do 2.1 a desire do 2.2, porównując 1.6 do 2.1 to jak porównanie golfa 4 z ferrari f430, w 1.6 nic praktycznie nie ma, goły system , nie ma żadnych bajerów, porównując slcd do amoleda to slcd jest troszkę lepiej widoczny w słońcu , w amoledzie kolory są żywsze, ma większy kontrast, kąty widzenia sięgają 180 stopni, pobiera mniej energii,
Napisany: 14 Gru 2010 05:00 |
|
|
tzn... nie wiedziałem o możliwości updatu z 2.1 do 2.2... ale na oficjalnej stronie SE jest napisane, że dopiero w drugiej połowie 2011 udostępnią taka możliwość użytkownikom
Napisany: 14 Gru 2010 05:03 |
|
|
w niektórych krajach jest możliwość aktualizacji x10 do 2.1
Napisany: 14 Gru 2010 05:07 |
|
|
acha... słowo "niektórych" sporo zmienia czyli 1.6 nie wybiorę jak za pół roku dopiero w Polsce zrobią updata, więc raczej szala przechyla się ku Desire
Napisany: 14 Gru 2010 10:02 |
|
|
słyszłem o: rzuć monetą i wtedy np. reszka to desire orzeł x10, i jak będzie moneta w locie to przyjdzie ci na myśl co byś bardziej chciał aby wypadło. Problem rozwiązany.
PS: najlepiej to kup HD2 |
| |
| drago_o |
Napisany: 15 Gru 2010 09:55 |
|
|
ad PS: nie chcę Windowsa... dla mnie winda w telefonie to tragedia... (patrząc z perspektywy informatyka) wolę androida....