| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| Enola Gay | |
|
| Ten problem ciągnie się już od baaardzo dawna. Mój telefon może mieć max 43mb ram a ja nigdy nie miałam więcej niż 14. Rozumiem że każdy proces zajmuje ileś tam pamięci ale czy to normale? Da się jakoś zwiększyć ram do 25? Może 30? Mam fajne gry 3d ale nie da się zagrać bo potrzebują 20mb ramu na sprawne działanie. Ewentualnie jeśli ktoś się zna... Jakie i ile procesów mogę wywalic tak żeby grać. I żeby wszystkie funkcie telefonu po restarcie wróciły do sprawności _________________ |
||
| chucky | |
|
Enola Gay napisał/a:
nie ma takiej możliwości, mi maksymalnie udało się uzyskać ok. 21 mb ram, Enola Gay napisał/a:
43 mb to jest maksymalna ilość ramu wbudowana w telefonie, niektóre źródła podają że n73 ma 64mb ram, ale i tak nie będziesz mieć więcej niż ok. 20 mb bo system potrzebuje pamięć, jak by była możliwość edytowania plików z dysku z to można by wywalić parę niepotrzebnych aplikacji typu LifeBlog, a procesy podam jutro , bo teraz mi się nie chce szukać _________________ |
||
| Enola Gay | |
|
| 64mb na pewno nie ma. w task managerze pokazuje 10mb/43mb. Czyli chyba 10 wolnej na 43 całkowitej. Może czarna n73 ma 64... srebrna nie. _________________ |
||
| chucky | |
|
| n73 ma 64mb ram, programy typu x-plore, jbaktaskman mogą źle pokazywać, Pobieranie / Download:
Opis:
_________________ |
||
| Jack | |
|
| możesz zamknąć niepotrzebne procesy w celu zwiększenia pamięci _________________ |
||
| Enola Gay | |
|
O to właśnie mi chodzi w tym temacie. Chce wywalić tyle procesów ile się da, tak żeby grac. Ale żeby po restarcie wszystkie procesy i funkcje telefonu znowu działały. _________________ |
||
| Jack | |
|
| To można zamnąć: Opis:
_________________ |
||
| chucky | |
|
Post został ukryty, ponieważ naruszał zasady forum lub zawierał nieaktywne linki _________________ |
||
| T@mek | |
|
| Nie che zakładać nowego tematu a chodzi tez o ram a mianowicie jaką aplikacją czy czym sprawdzić ile mam ramu wolnego ? | ||
| Jack | |
|
| Jb task man, handy taskman _________________ |
||
| T@mek | |
|
| Przy polu Ram pisze: 79,8M/12 to znaczy ze mam 79 mb wolnego ramu ? | ||
| Jack | |
|
| tak. wbudowanej masz 128mb _________________ |
||
| 1 2 »